10 jan. 2013

På spaning efter vagn


Jag har i veckan samlat all information jag kan hitta om löparvagnar och jag har kollat upp både nytt och begagnat. Det verkade vara en djungel till en början men när jag nu har läst på lite har jag förstått fördelarna och nackdelarna med respektive vagn. Mycket handlar om var man springer och ifall man även ska kunna använda löparvagnen till annat än bara löpning. Vissa vagnar verkar även fungera bra som en vanlig stroller när man går på stan och är väldigt lättmanövrerad medan andra känns lite svårare att ta sig fram med.

Jag vill att Noah ska ha det mysigt och trevligt i vagnen för att han ska se fram emot en tur i den. Vissa vagnar känns väldigt spartanska medan andra är mera ombonade vilket jag tagit stor hänsyn till när jag kollat vagnar.

Jag vill att vagnen ska räcka till under en långt tid och vissa vagnar är lite väl små där Noah fort kommer växa ur. Sedan är det ju priset som skiljer en massa men det känns som man får vad man betalar för när det gäller löparvagnar. Att beställa från utlandet har jag också titta lite på men det känns inte som någon bra deal då priserna är nästan samma som här.

Jag vill att vagnen ska vara lätt att springa med samt kännas säker för Noah så jag även kan springa fort med den. Gillar han åka vagn kanske jag kommer ställa upp i något motionslopp med honom om man får ha med vagn. Jag kan tänka mig att han kan tycka det är spännande med andra löpare och publik som hejar på. Det kanske också kan vara bra för mig att bara springa något lopp för skojs skull och njuta av stämningen istället för att pressa skiten ur kroppen som jag brukar.

Det här med löparvagn tror jag också blir kanon för oss då Sofie nu fått igång löpningen efter att hon skadade foten i somras. Nu när hon är mammaledig får hon helt andra möjligheter till att ge sig ut och springa medan Noah samtidigt får lite frisk luft. Det avlastar ju också den andra föräldern lite som kan göra annat hemma eller bara koppla av på sitt håll. Jag har märkt att det tar ganska mycket på energin att leka så lite pauser då och då är inte fel för att samla ny energi.

Vi har nu bestämt vilken vagn det blir och på fredag blir det affär! Känns roligt och spännande!
3 kommentarer:

Lisa sa...

Har tyvärr inte så mkt att bidra med när det gäller vagnar;) Däremot måste jag säga: Så JÄKLA snygg bild!!:)

Ingmarie sa...

Jag har faktiskt skrivit en artikel om det i RW för några år sedan. Finns även ett avsnitt i min bok.(Jag har haft experthjälp) Inte bara om vad man ska tänka på när man köper vagn utan även hur man får barnet att gilla det och andra tips. :-)

Daniel sa...

Lisa - Ahhh! Kul att du gillade bilden! :)

Ingmarie - Ja just det! Det hade jag glömt! Ska kolla i boken...Tack!