8 jan. 2013

Mer tid för Noah

För att få så mycket tid som möjligt med Noah blir det mycket styrketräning hemma. Här tycker jag det är smidigt att använda appar till hjälp och många är riktigt bra även om inte resultaten kommer så fort som dom vill påskina. Ett bra exempel är 100 push ups där man ska klara 100 armhävningar på 6 veckor. Jag har kört denna appen i 2 år nu från och till men det är svårt att klara 100st på endast 6 veckor. För att klara 100 armhävningar måste man ha en bra grund och för min del krävs det att jag kan maxa runt 70st som utgångsläge. Mitt mål är heller inte att fixa 100 armhävningar utan jag vill mest ha ett upplägg att gå efter och då är denna appen riktigt bra. Jag brukar växla mellan vecka 4 och 5 där jag ibland ökar upp till vecka 6 när jag vill ha lite extra styrka.


När jag sedan kombinerar exempelvis 100 push ups med en del andra appar får jag helt plötsligt ett riktigt fint upplägg som jag kan växla lite hur jag vill. Ett av mina grymmaste pass är när jag kör tabataintervaller där jag växlar mellan chins och armhävningar med handtag. Två serier med tabatintervaller är grymt för överkroppen men det krävs att man har en bra grund att stå på för att orka dessa seten.


När det gäller Noah så går det verkligen framåt på många fronter och det händer saker för varje dag. Han kan nu många svenska ord men bygger inte meningar än. Han är väldigt nyfiken och pekar på saker där vi ska säga vad dom heter och han lär sig dom riktigt fort. Han verkar heller inte ha några problem att förstå oss och det är så häftigt att se hur han utvecklas! Fortfarande har jag svårt att ta in att han verkligen är här nu, det känns så overkligt efter alla dessa år av barnlängtan...

Noah är uppslukad av Madagaskar på hemmabion

3 kommentarer:

Staffan sa...

Du är en förebild vad gäller styrketräning hemma och på gym. Jag önskar verkligen jag kunna finna någon glädje och motivation till det men det blir högst slentrianmässigt och oregelbundet.

Synd, eftersom mitt syftet inte är att bygga "strandmuskler" och för att det faktiskt inte behövs så mycket styrka för att känslan i kroppen ska bli en helt annan.

Ingmarie sa...

Härligt med Noah! Och som Staffan skriver så är du en stor förebild för "hemmaträning". (Själv är jag för slö för det..) Lite (tidseffektiv) Powerplate emellanåt och det kommer bli hur bra som helst. Rätt som det är följer han kanske med dig till gymet. :-)

Daniel sa...

Staffan - Jag har ju den här sjukdomen som ligger och lurar som motiverar mig varje dag. Jag tror styrketräning är en bra medicin och blir jag sängliggande igen har jag lite muskelmassa att ta av så jag lättare kommer på benen igen. Inte svårt att motivera sig när man tänker på detta ;)....men även annat motiverar mig såklart, jag mår så bra av styrkan på många sätt! :)

Ingmarie - Jag försöker ju ta gymmet då och då också där Powerplaten är given. Snabb och effektiv! :) Får se om Noah vill komma med till gymmet och kolla någon gång. Dom har lite pass för barn där också. Tror det är någon typ av gympa...