23 jan. 2013

Mina ben skriker!


Jag var på gymmet i söndags och gjorde något dumt! Tanken var att jag skulle kombinera ett styrkepass för överkroppen med efterföljande backar på löpbandet. Det brukar inte vara några problem att komma till löpbandet men nu efter nyår verkar det svårt vissa tider då där är fler som tränar. I söndags var det kö till löpbandet vilket sällan händer och det gick inte vänta då gymmet stänger redan 14:00 på söndagarna. Istället körde jag ett lite ilsket benpass för att benen skulle få någon typ av träning.

Jag plockade fram nästan allt jag hade i min arsenal av benövningar och gav dom en omgång. Efteråt var jag så slut och hela kroppen skakade, när jag kom hem fick jag lägga mig på soffan ett tag för att bli människa igen. Träningsvärken lät heller inte vänta på sig och jag har haltat sedan i söndags. Vänsterlåret är så ömt att jag knappt kan peta på det och helt utan förvarning kan muskeln "stänga ner" så benet viker sig vilket är lite läskigt. Jag blev först rädd att det var min sjukdom som spökade då det var så extremt men det har jag kommit fram till att det inte är. Phhuuu!!!

Så på tisdagskvällen var det dags för långa intervaller på 2x4km med klubben. Jag tänkte först hoppa över passet helt med tanke på mina ben och köra ett pass för överkroppen på gymmet istället. Men så testade jag ta några löpsteg och kom fram till att benen inte kändes så illa när jag sprang med dom. Det är verkligen skillnad på vilka muskler man använder när man går och när man springer.

Det blev 2x4km på sliriga parkgångar där jag verkligen fick jobba för att få runt benen. Första intervallen landade på 17:09 och på sista lossande benen lite, där blev tiden 16:30. Kanske var det nyttigt för benen att få springa loss lite skit men jag har fortfarande väldigt ont. Senare på kvällen satt jag i soffan med Sofie som tog stöd av mitt lår när hon skulle resa sig upp. Aaaaajjjjjj!!! vad det gjorde ont!!!

Jag hoppas skiten släpper snart för det här var inget bra och jag kommer vara försiktig när jag ger mig på benövningarna nästa gång!


3 kommentarer:

Kicki sa...

Hoppas det känns bätre i benen idag.
Tror också det kan vara bra att ibland försöka springa bort träningsvärken. Om man nu inte kör på för hårt med löpningen.

Hälsa familjen så gott.

Kram!

anneliten sa...

Men oj! Så mycket träningsvärk tror jag aldrig att jag haft. Inte ens efter min första mara... kanske var du lite väl ambitiös där ;-)

Daniel sa...

Kicki - Visst behöver det inte vara fel att springa bort skiten. Så tänkte jag i tisdags och alla löpning som blev av var bättre än ingen alls. Jag är ju inte skadad heller ;) Kram!

Anneli - Hmmmm...jag var nog lite väl ambitiös....