19 feb. 2013

Årets bästa intervaller...hittills...

Ikväll sprang jag intervaller med klubben på 10 x 1000 där vi hade start var 5:e minut vilket blev runt 90sek vila. Precis som sist var det isgata inne på våra parkstigar så det fick bli ett pass runt sjukhuset igen. Denna gången blev det dock inte gräs utan det fanns barmark på asfalt då man skottat runt sjukhuset, "mitt" sjukhus ;)


Vi sprang som ett liggande "U" runt sjukhuset vilket gav lite extra krydda då den västra sidan är en backe vilket gjorde att den ena intervallen blev tuffare än den andra. Det hjälpte heller inte att vinden var mot en i backen så varannan intervall var klart tuffare än den andra som gick utför med vind i ryggen. Jag såg det dock som en utmaning att försöka köra den tuffare sträcka lika fort som den lättare även om det skulle visa sig väldigt svårt.

Jag började försiktigt och sedan ökade jag efterhand för att se hur långt det skulle hålla, (jag har dålig koll på formen just nu). Det gick att öka fram till intervall nr 7 men när jag skulle springa 8:an som gick uppför blev det nästan för tufft och jag var beredd på att kasta in handduken efter 8 intervaller. Jag bet dock ihop och fick kört dom sista två på något vis där jag lyckades hålla ihop det även om jag tappade lite mot mina snabbaste intervaller som kom i mitten av passet.

Sista intervallen som gick uppför brände något enormt i benen där även mina klubbkompisar krigade frisk och fick till en fin avslutning. Vi var helt slut när vi var klara och min ena klubbkompis spydde på slutet, själv var jag inte långt ifrån. Vi var såååå nöjda och jag tror alla fick till årets bästa intervaller....hittills! 10x1000m är ett grymt pass!!!

Total distans för kvällen blev 15km och tiderna för intervallerna blev : 
3:51 - 3:45 - 3:40 - 3:40 - 3:30 - 3:33 - 3:28 - 3:38 - 3:32 - 3:385 kommentarer:

Staffan sa...

Ruskigt impponerande, inte bara farten och också hela tio repetitioner på en inte helt flack sträcka! Grattis, ser ju finfint ut inför våren!

Staffan sa...

Här är förresten ett videoklipp jag tror du kommer att gilla, den här killen är grym!!

http://www.youtube.com/watch?v=POdzasJklxw

Anonym sa...

Grymt jobbat! Jag tror att DU blir galet snabb i år (också)! :-D

Kram M

Jonna Fartfylld sa...

10 x 1000 m! tufft! härligt att det gick så bra, du är stark tidigt på säsongen!

Daniel sa...

Staffan - det här gick helt klart bättre än förväntat. Känner mig stark i kroppen och när jag ökar på med lite mer mängd hoppas jag kunna få en bra start på säsongen även om jag inte satsar något speciellt i år. Tack för klippet! Sjuka övningar det där!

Västgötskan - Vi får väl se!? ;) Kram

Jonna - Jag kände mig stark förra året vid denna tiden också men det blev inget bra. I år tränar jag lite annorlunda och hoppas kunna pricka in formen när tävlingarna startar. Jag har dock inget jag satsar hårt för men det kanske blir bra ändå? :)