19 feb. 2013

Toughest

Bild lånad från Toughest

Den 4:e maj ska jag vara med i något som heter Toughest som är en 8km lång hinderbana längs Ribbersborg i Malmö. Så här skriver arrangörerna om evenemanget:

"En ca 8 km lång bana med över 20 hinder gör Toughest till en av de mest utmanade hinderbanorna i Norden. Toughest är riktigt jobbigt, lerigt, blött och kallt, men det är inte tuffare än att alla klarar av det. Med rätt inställning är allt möjligt."

Jag tror detta passar mig kanon med tanke på hur jag tränar i dagsläget och jag känner mig taggad för utmaningen. Det känns lite som ett crossfit-event men 8km löpning är ändå ganska långt och en distans som passar mig perfekt så jag borde kunna ge crossfitkillarna en match. 

Vad det är för hinder är fortfarande lite hemligt men jag kan tänka mig att man kommer använda många av dom befintliga hinderna som finns där för fälttävlan med häst. Jag ser också att vi ska ut några vändor i vattnet men jag tror jag slipper simma då där är väldigt grunt. Det handlar nog mest om att kuta runt lite bland tång och skit i midjehögt vatten. Jag hatar verkligen att simma och är dålig på det men kortare sträckor kan jag "sprattla" mig igenom ganska fort om jag ändå skulle behöva.

Underlaget ser ut att vara gräs/sandstrand och med tanke på att vi också ska ut i vattnet kommer mina Puma Haraka XC Spike passa perfekt och borde även ge bra med grepp om man ska upp över hala stockar och annat. I maj kommer det dock inte vara speciellt varmt i vattnet och i beskrivningen skriver man att det kommer vara både blött och kallt. Det kan dock omöjligt bli värre än Ångaloppet när jag plaskade runt i Nyköpnings skärgård och höll på att förfrysa ute i det kalla vattnet. Att simma och sedan springa med blöta skor är jag också van vid sedan Ångaloppet så det blir inte heller något bekymmer. Detta kommer bli perfekt för mig och redan nu känner jag mig mer än väl förberedd och det ska bli riktigt kul!

Fler som ska springa eller funderar på det?


6 kommentarer:

Elin sa...

Låter väldigt roligt!! Dessvärre är det samma dag som Lejonbragden, så jag får hoppa det i år i alla fall. Men det låter absolut soom något som skulle vara kul att prova på!!

Lycka till säger jag redan nu!

Anna (Orka mera) sa...

Min hemliga dröm är att göra nått sånt! Fast jag måste nog bli lite starkare först. Och mindre feg....

Lisa sa...

Shit vad roligt! Och tufft. Har du klarat ångloppet klarar du allt. It´s gonna be a piece of cake;)

Adam Crona sa...

Vi har Springtime den 4:maj i Hbg.. Men lycka till! Hade varit kul att se det..

EvaD sa...

Herregud vad ni ungdomar hittar på! Skulle nog inte gjort det när jag var ung engång. Hatar nämligen kallt vatten. Lycka till dock och ta det lugnt så du inte skadar dig. Fälttävlan för hästar brukar ju vara rätt tuffa grejer. kram

Daniel sa...

Elin - Lejonbragden får du ju inte missa! Hoppas det inte krockar nästa år.

Anna - Det där fixar du och det är nyttigt att göra sådant som skrämmer en. Häng med! :)

Lisa - Både roligt och tufft! My cup of tea! :)

Adam - Det var synd! Det är dock inte konstigt då det alltid är många lopp i maj.

Eva - Många tokigheter blir det! ;) Jag ska springa fort och försiktigt! Kram