5 feb. 2013

Gräsliga intervaller

Det stod intervaller med klubben på kvällens schema men tyvärr hade det kommit snö som förstört vår tänkta runda i parken. Efter lite utforskning av området hittade vi en gräsremsa mellan två vägbanor bakom "mitt" sjukhus där vi kunde få fäste. Vi mätte med våra GPS:er och kom fram till att den var exakt 300m i en riktning så vi beslutade att köra 10x600m där vi vände runt ett träd i ena änden, gemensam start körde vi på 3:30.


Som alltid är det väldigt inspirerande att springa utanför mitt sjukhus och det gör mig på väldigt gott humör att få släppa loss benen där utanför. Mitt sub37 pers på milen satte jag också på Trelleborgsloppet som går runt mitt sjukhus så det brukar slå gnistor när jag springer där förbi. Det känns som jag ger min sjukdom ett stort långt finger!

Gräset skulle dock visa sig oväntat tufft idag och det tog ordentligt på vader och hälsenor som var ganska ansträngda efteråt. Även om det blev ett "gräsligt" pass så blev det ändå ett riktigt bra pass med tanke på omständigheterna och benen fick jobba lite extra. Känslan från förra veckan sitter fortfarande kvar och jag kände mig stark hela vägen. Intervallerna blev väldigt jämna och den sista blev den snabbaste. Tiderna blev: 2:23-2:22-2:20-2:20-2:21-2:19-2:18-2:18-2:19-2:16

Efteråt fick vader och hälsenor en omgång av The Stick framför brasan. Så sköööönt!

10 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det HAR lossnat! Snorbra pass ju! Längtar också efter våren... :-)

Petra sa...

Later harligt Daniel! Kanonbra jobbat med intervallerna! Kan tanka mig att det ar skont att springa snabbt utanfor sjukhuset, ett bra bevis pa du har overtaget! Fingret till den dar jakla sjukdomen!!

Jonna Fartfylld sa...

vilken grym känsla att kuta förbi sjukhuset och ha den farten, den formen! heja dig!

Anonym sa...

Härligt!
Och grym känsla att ge fingret, det förstår jag! :-)

Kram M

Lisa sa...

Tufft!
Här i sthlm är det just nu typ 2dm nysnö, så gräsintervaller känns enormt avlägset... Förstår att det måste vara en sjukt bra känsla att träna så hårt precis utanför sjukan! Helt rätt;)

mikael sa...

Sub 37 har förföljt mig och mina tankar hela hösten och vintern. Det var mitt stora mål förra säsongen. Men i år ... då jäklar :)
Annars är sub 3 timmar på maran jag siktar mot i år.
Nu kommer jag nog bara springa 1 mara i år så det blir tufft.

anneliten sa...

Mycket bra tider. Allra särskilt som du sprang med "fingret" i luften :-)

Daniel sa...

Ingmarie - Det går definitivt på rätt håll!

Petra - Tack! Känns grymt att träna när det är så här!

Jonna - Formen har varit bättre men känslan är kanon just nu! :)

Västgötska - Yey! Kram!!

Lisa - Hoppas ni slipper snön snart! Här kan det inte riktigt bestämma sig just nu. Det kommer lite snö för att sedan försvinna igen. Varför kan vädret inte bara bestämma sig? ;)

Mikael - Jag är själv grymt nöjd med att ha kommit in på 36:59. Annars hade sub37 förföljt mig också ;) Lycka till år är! Tuffa mål men fullt möjliga!

Anneli - Haha! Måste sett lustigt ut när jag sprang där fram och tillbaka ;)
mikael sa...

37.05 hade jag i år. Tävlade på lördagen trots förkylning mån - tor den veckan.
Har känt att jag har 36.40 kanske i kroppen men har inte fått ut det än. Men det är det som är charmen med löpning också. Det gäller att omsätta träningen till resultat på tävling :)

Daniel sa...

Mycket måste stämma när det gäller! Fast fördelen med millopp är att man har många chanser på en säsong. Värre är det med maran ;)