8 feb. 2013

Lite av varje och mycket ben


Förutom att vår lilla guldklimp är lite rosslig i halsen så är allt toppen just nu. Noah verkar dock inte bry sig så mycket utan är glad och leker på som vanligt. Jag var lite orolig innan i veckan att jag också skulle flyga på någon skit men det släppte igen över en natt så nu är jag riktigt pigg igen. Kanske är det mitt tillskott av d-vitamin som gör sitt? Jag tror det!


På torsdagen fick jag hem en tidning om ms där det stod positiva saker om styrketräning och ms. Nu är jag redan övertygad om alla fördelarna men det är ändå inspirerande att se studier som bevisar det också. Jag tror inte man känner till alla effekter som styrketräning kan ha vid ms och att styrketräning kan hjälpa vid den extrema trötthet man kan få vid ms är bara en liten del av det hela. Jag lider inte själv av tröttheten men vet hur den känns då jag var väldigt utslagen när jag låg på sjukhus och fick min diagnos på hösten 2007. Där vill jag aldrig hamna igen och här hittar jag massor med inspiration till min träning. Jag tränar för livet där tider och målsättningar kommer i andra hand!

Annars verkar torsdagarna vara "beniga" torsdagar där det nu blivit rutin att ge benen en ordentlig omgång för att sedan ta ut helvila under fredagen och mysa istället. När Noah hade gått och lagt sig åkte jag till gymmet för ett sent benpass. Jag körde först benstyrka med hög vikt och få reps kombinerat med lite styrka för bröst och rygg. Efter det blev det ännu mera ben på bandet där min vän Erik tipsat om ett pass och hans beskrivning skrämde mig lite...

 "Suger all tänkbar livsglädje ur låren och vaderna. Men hjärnan blir glad"

Jag körde backar på 10x80sek med lutningen på 7% och vilan låg också på 80sek fast med 0% lutning med bibehållen hastighet. Över 6% lutning kör jag sällan så därför testade jag lite försiktigt med hastigheten under uppvärmningen och drog upp bandet på 7% under korta perioder.

Utgångshastigheten fick bli 11,5km/h där första fem intervallerna sög ganska ordentligt i benen, speciellt med tanke på att jag redan hade manglat dom med en hel del styrketräning. Jag ville dock utmana lite till och sista fem drog jag upp i 12km/h där jag nätt och jämnt lyckades springa bort syran under vilan. Mot slutet var benen mos och kvällens mål var uppnått!


Det blev ett grymt pass och jag var mer än nöjd efteråt! Nu blir det lite vila på detta så får jag se vad helgen har att bjuda på! Trevlig helg på er!


3 kommentarer:

Jonna Fartfylld sa...

inbillar mig också att tillskott av d-vitamin gör mig mer frisk denna vinter!!!

Anonym sa...

Han ser så rar ut, lille Noah :)
/Lotta

Daniel sa...

Jonna - Jag har kört tillskott i över 4 år nu. Ser jag det över denna tiden har jag varit betydligt mindre sjuk än förr.

Lotta - Han är en riktig pärla! :)