28 feb. 2013

Skitpass

Jag hade verkligen hoppats på lite vårsol när jag skulle springa dagens tuffa backpass. Igår kollade jag väderleken som visade goda solchanser men när jag gav mig iväg på mitt pass var det bara rått, dimmigt och kallt. På schemat stod mitt "Lidingöpass" som är ett av dom tuffaste passen jag har i min arsenal. Jag tänkte att eftersom det var ett tufft pass så skulle jag nog bli varm ändå.


Ute i backen var det ännu kallare och vinden tog i ordentligt medan fuktigheten i luften frös till is på växter och träd. Själv blev jag bara blöt och ännu kallare av fukten vilket gjorde det svårt att springa sig varm. Ovanpå allt så ville benen inte heller springa idag så det blev till att kriga ordentligt med både pannben och kropp för att ta mig igenom passet.

Trötta ben efter avslutat pass
 
Väl inne i värmen så ångrar man sällan ett pass och så blev det även idag. Jag var så nöjd när jag väl kom hem, främst för att jag inte bröt passet och för att jag inte lät backen vinna över mig. Någonstans behöver man nog dom här skitpassen för att kunna uppskatta dom bra passen ännu mer. Tiden blev heller inte helt tokig och mina 20 backiga kilometer avverkades på 1:30 blank. Jag brukar kunna springa detta passet på 1:25 men då har det inte varit i det här kalla och råa klimatet. Nästa gång jag plockar fram mitt Lidingöpass hoppas jag vårsolen skiner på mig och att benen är med mig! Då jäklar ska backen få smaka!

4 kommentarer:

Lisa sa...

Fy fan vad segt!
Men desto mer tappert att du genomförde, för det gör man ju. Om man inte blir sjuk eller skadad. Hehe...

Härligt att ha gymet för sig själv! Det hade INTE jag idag, hittade knappt plats att sätta ner pilatesbollen;)

Daniel sa...

Riktigt jäkla segt och oinspirerande!!! ... men så kan det var ibland. Det vänder! Och visst ska man bryta vid sjukdom och skada fast det kunde jag inte skylla på idag ;)
Tråkigt med gymmet! Fast det blir nog bättre nu när våren närmar sig, brukar bli mer plats då ;)

Ingmarie sa...

Shit vad bra gjort!Nästa gång blir det sub 1.25. Sanna mina ord. :-)

Daniel sa...

Det får vi hoppas! :)