4 mars 2013

Nin Jiom Pei Pa Koa

Nu tar jag fram det kinesiska artilleriet för att min hals ska bli bra! Jag har fått något jobbigt skit som sitter långt ner och i kombination med min astma blir det svårt att andas stundtals. Nin Jiom Pei Pa Koa är fina saker som vi köpte i Kina främst för Noah. Han hade en otäck hosta när vi fick honom och då fick vi denna av en läkare.


Den är receptfri i Kina och Noah gillar den väldigt mycket så han vill bara ha mera när vi tar fram den. Den lindrar också hostan på ett bra sätt och den funkar även bra på mig. Tyvärr fick vi dumpa flaskan vi hade i Lanzhou där vi hämtade Noah då den kunde göra utslag i bombdetektorn på inrikesflyget. När vi kom till Peking passade vi dock på att köpa på oss ett litet lager då det inte skulle vara några problem att flyga utrikes med flaskan. Nu kommer detta väl till pass och jag hoppas kunna träna igen till helgen. Det går på rätt håll känns det som....

7 kommentarer:

anneliten sa...

Någon aning om vad det är i? Som apotekare måste jag ju varna lite för interaktioner med eventuella andra läkemedel (men du kanske inte tar något annat just nu?)

Ingmarie sa...

Vet du vad det egentligen är?Var försiktig!

Ingmarie sa...

Fast när jag läser om det verkar det ju ok. :-)

Daniel sa...

Jag har koll! Det är naturliga saker. Honung tillsammans med ett gäng kinesiska örter som finns specificerade. Man ska se upp med Röd Solhatt om man har ms men det ska inte denna innehålla. Jag står inte heller på någon medicin som kan påverkas av detta.
Tack för er omtanke! Kommer ni över en burk så köp den, det lindrar bra :)

Anonym sa...

Nämen, har du koll Daniel? Det intrycket har jag inte fått av dig. Hihi! ;-)

Så det är röd solhatt man skall undvika? Jag åt tidigare esberitox men där står det uttryckligen att man inte skall äta den om man har ms. Nu har ju jag gjort det ändå i 13 år tills jag fick diagnosen...men det här verkar ju vara ett alternativ kanske! Är alltid skönt om det finns något man kan ta till för att boosta immunförsvaret, det behövs ju - bara det går på rätt ställe som sagt.

/Hanna

Ingmarie sa...

Borde ju ha tänkt som Hanna direkt förstås! :-)

Daniel sa...

Hanna - Jag vet egentligen inte hur allvarligt det är med dom här örterna och man ska nog bilda sig en egen uppfattning. Mycket verkar var så luddigt med den här sjukdomen och kan man hitta saker som håller förkylningar och skit borde är väl det också bra. En förkylning kan ju också trigga ms:en! Lite moment 22 över det hela ;)

Så här skriver man om Echinagard:

Echinagard ska inte användas av personer med pågående systemiska sjukdomar såsom
tuberkulos, leukemi, bindvävssjukdomar, multipel skleros, AIDS, HIV-infektion eller andra autoimmuna sjukdomar, eller med känd allergi mot korgblommiga växter (t ex röd solhatt, prästkrage, maskros eller gråbo).

Ingmarie - Haha! Fast jag har inte alltid bra koll så det är bra om du säger till. Jag tar tacksamt emot allt!