9 apr. 2013

Snabbare än Anders Szalkai


Ikväll dammade jag av en gammal utmaning från Funbeat som gick ut på att försöka springa snabbare än Anders Szalkai på det kuperade milspåret i Skatås. Anders sprang inte för fullt men jag tyckte ändå det lät som en rolig grej att vara snabbare än vinnaren av Stockholm Maraton 2001 för en dag. Tiden att slå var 51:23 vilket kan tyckas lätt. Efter att ha läst om passet på hans blogg lät det ändå som en ganska tuff bana så det var med spänning jag gav mig ut till Skatås utan att ha den minsta koll på banprofilen. Hur kuperat skulle det vara?

Kroppen var inte den bästa med tanke på att jag stått mycket under kursen jag går under dagen. Jag är van vid att arbeta stående och gående men att bara stå helt stilla som jag gjort idag tar en hel del på benen. Jag värmde upp någon kilometer innan jag gav mig på 10km slingan och känslan var väl ändå helt ok.


Till en början var det ganska lättsprunget även om underlaget var lite "sumpigt" på en del partier. Sedan kom backarna och jag fick börja jobba med mina ben som fort blev tunga och tappade tryck. Jag tyckte jag var riktigt kass uppför men jag tog ändå in på alla löpare som också passade på att var ute i den fina kvällen. Det stärkte mig lite men jag måste nog ändå bruka lite mer allvar med backträningen framöver. Mina ben är inte roliga att springa uppför med kan jag lova!

Nöjd och slut efter debuten i Skatås

Jag krigade ändå mig igenom milen på 43:11 och var nöjd med min insats, klart snabbare än Anders Szalkai var jag ju också! Det blev en fin kuperad snabbdistans och jag hoppas träningslägret på Kullaberg till helgen kommer härda benen ytterligare för där finns ännu värre backar. Som jag skrev i gårdagens inlägg så ska benen få jobba denna veckan och än är det bara tisdag! Bring it on!

8 kommentarer:

anneliten sa...

Ganska mycket bättre än Szalkai måste jag säga! Och det med ben som du anser inte kan springa i backar :-)

EvaD sa...

Även jag har faktiskt sprungit i Skatås för sisådär en tio år sedan när jag fortfarande var på springande fot. Vet hur backarna suger. Sen beror det ju på hur tinat det var också såklart, men tiden du sprang på var ju fullkomligt strålande!!!! Sköt om dig!

Anonym sa...

Det är förbjudet att vara så nära mig och inte bjuda in mig till en löprunda... Haha! ;-)))

Bra tid!
(Inte för att jag hade varit nära att hänga med dig men ändå).


Kram M

Jonna Fartfylld sa...

härligt krigat, du är verkligen snabb! men det var ju ingen nyhet ;) jaaaa, kom till Limsjön marathon, hela familjen kan vara med!

Daniel sa...

Anneli - :D

Eva - Då har du koll på backarna! ;)

Västgötskan - Jag är kvar tills fredag. Du är välkommen! ;) Kram!

Jonna - Blev allt lite sugen! Kanske inte i år men nästa? :) Gillar verkligen mindre lopp!

Sara sa...

Bra sprungit! Det var längesen man såg dig på en lördagsträning. Du får komma och härja lite med mig i backarna i skogen när vi drar igång igen :)

Ingmarie sa...

Men shit! Det var ju snorbra! Skatås är ljuvligt men det är då inte platt! Där har jag kört många, många, MÅNGA intervaller vill jag lova. :-)

Daniel sa...

Sara - Jag behöver verkligen dom där backarna men det finns inte så mycket tid på helgerna just nu. Kanske dyker jag upp någon gång ändå. Saknar lördagspassen....

Ingmarie - Oj! Inte undra på att du är en sådan stark löpare. Kan tänka mig att massor med träning i Skatås ger fina resultat. Backar är grymt!