14 maj 2013

Marathon på gång!

Jag har inte så mycket tid för min lilla blogg just nu men jag tränar på för fullt. I slutet på förra veckan kunde jag heller låta bli att anmäla mig till Köpenhamn Marathon nu på söndag. Jag är inte i toppform men jag kan springa hyffsat för att fixa ett maraton på sub 3:30 utan att slita för mycket på mig. Köpenhamn Marathon vill jag verkligen inte missa och jag har fina minnen från förra året även om loppet inte gick som jag ville.

Ett skutt vid 38km från förra året!

Sub 3:30 är målet och jag kommer springa ihop med en vän som har detta som mål. Kanske kan jag hjälpa till lite när det blir tufft mot slutet och det hade varit grymt kul om vi båda hade fixat 3:30. Själv är jag inte i toppform och jag vet fortfarande inte vad som felar mig men händer inget oväntat ska det gå att fixa sub 3:30 utan att bränna ut mig.Laddningen blir också lite annorlunda mot andra maror och i söndags testade jag springa 3 mil under tänkt maratempo för att testa formen. Helt fel enligt skolboken men jag ser mer denna och förra veckan som två mängdveckor där maran kommer bli ett fint långpass med full service och grym publik. Formen för sub 3:30 var det heller inget fel på och jag borde kunna trumma på ytterligare 12km utan större problem. Sen kan ju allt hända under en mara så inget är ju säkert...

Ikväll sprang jag också premiär på bana med klubben där jag och min klubbkompis fick till fina 8 x 800. Vi snittade dom på på 3:37min/km och sista blev min snabbaste på 3:23min/km vilket satt fint! Detta brukar jag heller inte göra samma vecka som jag ska springa maraton men det känns som jag har koll och det är skönt att få röra på benen nu när det fina vädret äntligen är här. Nu väntar bara ett lugnt löppass på torsdag innan det ska laddas för söndagens fest i Köpenhamn! Yey!!

7 kommentarer:

mikael sa...

Jag hade Köpenhamn i tankarna också. Men nu vi på resande fot på andra sidan jordklotet :)

Det blir en mara på hemmaplan i år, några millopp för att se om låga 36 är möjligt. Vill även hitta en halvmara. Annars hade jag tänkt satsa på den distansen nästa år.

Hoppas du får besked snart om vad som felar.

Stort lycka till på söndag!!

Anna (Orka mera) sa...

Din hejarklack är halt och lytt och kan tyvärr inte vara med i år. Men jag hejar på dig i tankarna!

Staffan sa...

Skoj att kunna ställa sig på startlinjen på en mara med den avslappnade inställningen och det roliga uppdraget att hjälpa en vän nå sina mål på en tid som du säkerligen är kapabel till utan speciell maraträning! Ser ut att bli varmt i år igen i helgen, dock så drick ordentligt i veckan!

Sara sa...

Som sagt halt och lytt hejaklack, men även om vi inte fysiskt finns på plats så hejar vi på dig ändå!

Ingmarie sa...

Vad roligt! Det kommer bli en härlig upplevelse!

EvaD sa...

Lycka till! Pressa dig inte för hårt om kroppen inte riktigt vill! Säger som föregående talare, drick ordentligt. Fast det vet du ju så klart! Ha kul! kram

Daniel sa...

Mikael - Tack!...och stort lycka till själv! Hoppas allt flyter som det ska så ni får komma hem fort!

Anna - Tack! Jag lever på minnena från förra året och låtsas att ni är med vi sidan :) Krya på!

Staffan - Det ska faktiskt bli riktigt härligt även om det kommer bli jobbigt mot slutet...känns som det alltid blir det oavsett tempo ;). Värmen verkar släppa lite tills söndag :)

Sara - Tack! Kommer sakna er! Det var riktigt kul förra året. Man visste aldrig var ni dök upp :)

Ingmarie - Jag hoppas det! :)

Eva - Tack för omtanken! Jag tror min målsättning kommer bli bra med tanke på var jag är idag....annars får jag släppa av lite. Vill inte bryta ner mig för mycket och vill kunna börja träna fort igen.
Jag ska ha kul och kameran följer med! Kram!