18 maj 2013

Vilken dag!

Fritiden och framförallt helgerna har blivit extra viktiga nu sedan jag har blivit pappa. Jag jobbar full tid och vill verkligen få så mycket tid med Noah som möjligt när jag är ledig. Både blogg och träning blir lidande vilket ni säkert märker då inläggen inte duggar så tätt längre. Hoppas ni hänger med här ändå!


Idag hade vi en trevlig familjedag som började med tidigt kosläpp som Noah älskade. Han satt på mina axlar när korna släpptes ut och pratade högt om allt han såg. Det går riktigt bra för honom och han pratar svenska för fullt och förstår allt vi säger. Vi har börjat pratat engelska då och då för att han inte ska förstå vissa saker, han är verkligen en svamp när det gäller att lära sig saker.....bra som dåliga ;)


Efter kosläppet åkte vi iväg till en te-ceremoni där han charmade alla. Jag tror inte Noah har druckit te innan men han ville prova och sedan var han fast och drack flera små koppar som egentligen var mammas. Det här med te är verkligen en vetenskap och idag lärde vi oss lite nytt förutom det vi redan lärt oss från Kina.


Sedan gjorde vi kalligrafi där det var viktigt att hålla penseln på rätt sätt. Noah blev fast även här och det hela slutade med Svarta Havet eller "åskväder inkommande" som en god vän kallade det."Pappret" vi gjorde kalligrafin på var väldigt "smart" för man behövde bara använda vatten på penseln så blev pappret svart vilket gjorde att Noah kunde spilla bäst han ville. När man sedan torkade bort vattnet blev pappret som nytt igen och man kunde börja om. Vi slapp också tvätta kläder och händer efteråt vilket var väldigt smidigt!


Vi köpte hem ett kalligrafi-kit så att Noah kan fortsätta här hemma. Han är ännu för liten för att förstå allt men jag tror detta kan intressera honom längre fram och även mamma och pappa kan ju öva lite.


Förmiddagen avslutades med en lunch på första parkett innan vi fortsatte med eftermiddagens äventyr där det blev plantskola och plantering av nya bärbuskar. Nu blir det laddning för maraton och om 11 timmar åker jag över bron i bakgrunden för att festa loss i Köpenhamn! Klackarna i taket!!!


3 kommentarer:

Olov sa...

Ha det så trevligt på Köpenhamn Marathon.

Snorkkis sa...

Ett spontant marathon - skoj. Stort lycka till!

Och häftigt att Noah lär sig språket så snabbt! Otroligt.

Daniel sa...

Olov - Tack! Hade ett riktigt trevligt lopp!

Snorkkis - Tack! Kul med en lite avslappnad mara för en gångs skull ;)