30 juni 2013

Kalmar Halmarathon - en promenad på stan

Jag sprang Kalmar Halvmarathon igår och det blev en märklig halvmara. Starten var satt till 16:00 vilket gjorde mig lite orolig över hur jag skulle ladda med mat under dagen. Jag satsade på en ganska ordentlig hotellfrukost och sedan bara något lätt till lunch. Det skulle visa sig var ett dåligt drag om det nu var detta som var orsaken till att det inte gick som jag ville...


Benen var riktigt lätta ben när starten gick och det kändes som jag hade något bra på gång. Vid 4km började jag ana oråd i ena sidan där jag började få kramp/håll. Jag prickade in 5km strax under 19min och då hade jag som knivar i båda sidorna vilket gjorde att jag fick stanna upp och börja gå.

Jag tänkte att detta får bli den första halvmaran som jag kommer bryta men så ångrade jag mig. Det här får istället bli ett lopp där jag ska njuta av Kalmar och skita i tiden. Jag få se det som en promenad på stan istället och allt annat är en bonus. Det var dock jobbigt att bli omsprungen av alla löpare och någonstans väcktes tävlingsskallen till liv. Jag började bli irriterad på skiten och vid 8km hade jag lyckats springa bort krampen.


Jag kollade lite på klockan och jag hade fortfarande ett snittempo under 4:00min/km vilket gav mig hopp samtidigt som jag började springa om löpare. Det här stärkte mig och nu var det skönt att springa igen vilket var glädjande. Jag prickade in milen på 39:29 medan jag fortsatte plocka löpare som sprungit om mig innan. Vid 13km kom så krampen åter tillbaka fast denna gången var det mitt i magen och det spred sig ut i sidorna. Det gick inte att trycka på mer men jag kunde hålla ett jämnt tempo med löparna runt mig.


Så vid 14km stod Sofie och Noah och hejade vilket gav mig en skön kick och jag plockade en sista rygg (killen i svart) som tidigare sprungit om mig. Jag var nöjd med detta och nu gällde det bara att hålla ihop fram tills målet för jag ville inte behöva gå igen. Vinden var ganska tuff mot slutet men jag försökte att inte trycka på mer än nödvändigt. Mina föräldrar stod också längs banan och hjälpte mig fram mot slutet. Tillsammans men den fina Kalmarpubliken igenom centrum blev det en ganska skön resa mot målet trots smärtan i magen.


Upploppet kom och jag var så glad över att få se målet borta i korridoren av härlig Kalmarpublik!!!


Jag kom in på 1:25:11 vilket gav mig en 27:e plats av dom över 300 löparna i herrklassen. Till en början var jag besviken och hade enormt ont i magen efteråt. När jag hämtat mig lite var jag ändå väldigt nöjd för jag hade trots allt pannbenet med mig idag och den lätta känslan fanns där. Det blev ingen lyckat lopp i Kalmar men jag tog mig i mål och visade min kropp vem som bestämmer. En liten seger trots allt!

Bild lånad från Löpning för alla


10 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till ett bra lopp!

Jag måste säga att ditt steg ser så bra och lätt ut! Jag MÅSTE verkligen köra löpteknik... *harkel* ;-))

Ingmarie sa...

Bra jobbat och grattis!
Kommer ihåg att du haft de där magproblemen innan. Kanske något du äter som orsakar?
Fundera om du kan se något mönster för det där är ju jättejobbigt! (Och smärtsamt)

Staffan sa...

Bra kämpat, tjockt pannben är ju ingen förvånad längre över att du visar att du har!

Banan lär vara riktigt flack och snabb (men lite vindkänslig). Kanske ska sikta på detta lopp nästa år och kombinerat med ett besök i mina hemtrakter...

Heli sa...

Väl kämpat!

EvaD sa...

Grattis till ett i mitt tycke bra lopp! Håll är ett elände, jag vet! Kanske hade det att göra med hur du åt. Ofta är det ju så. nästa lopp blir kanon! Du är så målinriktad!

Daniel sa...

Västgötskan - Fram med höften bara så blir det bra! :)

Ingmarie - Visst har det hänt flera gånger. Kommer ofta som ett brev på posten efter 15km på halvmaran, nu kom det efter 5! Försöker se ett system men har inte hittat något än. Kanske spänner jag mig när jag springer? Ska försöka se om jag kan slappna av lite...

Staffan - Jättetrevligt lopp och rolig bana! Ett lopp jag kan rekommendera!

Heli - Tack!

Eva - Nästa lopp blir säker bra! Ska försöka hitta vad som orsakar detta, det är inte första gången...

mikael sa...

Snyggt jobbat och en bra tid med tanke på problemen du hade under loppet.

Jag ser fram mot nästa år då det blir "satsning" mot 10 km och halvmaran.

Daniel sa...

Härliga distanser dom där och träningen för dom är bra mycket roligare än maraträningen. :)

Andreas Åkesson sa...

Bra jobbat! Låter som ett lopp man kanske ska pröva att springa i framtiden!

Daniel sa...

Riktigt trevligt lopp och en snabb bana! Kan varmt rekommendera detta loppet!