15 juni 2013

Malmömilen 2013


Den fina känslan jag haft under veckan satt kvar när jag vaknade på lördagen. Benen var på strålande humör och jag gjorde mitt bästa för att ta det lugnt under dagen då starten inte gick förrän 15:00. Jag värmde upp några kilometer och körde några stegringslopp innan jag ställde mig i startfållan.

                             I startfållan                 Foto: Min mamma

Jag öppnade ganska snabbt men inte för hårt då det höga tempo berodde på vind i ryggen. Det fanns gott om plats då jag startade i elitgruppen och jag hittade fort skönt flyt direkt. Visst var benen sådär pigga som jag hoppats på så jag fortsatte trumma på och prickade in 5km på 18:43.

Nu visste jag att det skulle bli jobbigare då jag skulle få jobba med vind tillbaka in mot målet. Tempot blev lägre men jag tappade inte många placeringar och var nöjd trots att jag öppnat hårt. Jag tror att många blev slitna av den hårda öppningen samt att det var ganska varmt. För att vara så pass långt upp i fältet var det många som började gå och en del fick bryta. Synd om dom men det stärkte mig då jag fortfarande kände mig stark även om tempo nu var lägre. Sista kilometern kunde jag öka tempo under 3:40min/km igen och det kändes fint att få avsluta på det viset!

                                       Ensam på upploppet!                     Foto: Sofia Björk

Tiden blev 38:17 och placeringen blev 72:a av dom 3000 i herrklassen, jag tävlade också för mitt jobb idag där jag var klart snabbast. Jag var grymt nöjd med min insats då jag fick till ett bra lopp där jag fick ut allt jag hade i kroppen, detta var det bästa jag kunde göra idag!

Jag är inte lika snabb som jag har varit men detta var nästan 1min snabbare än Malmömilen förra året och det känns som jag är på G igen. Under sommaren har jag spännande planer för att bli snabbare och i slutet av augusti blir det milen igen på Trelleborgsloppet. Går allt bra under sommaren kanske mitt pers på 36:59 kan vara i fara, vi får se.....men oj vad kul det är att få springa med lätta ben igen!

Dagens tider

9 kommentarer:

Ingmarie sa...

Stort grattis!!!!

mikael sa...

En tuff öppning. Vet hur svårt det är att hålla igen. Hade varit kul att träffa dig på nåt lopp i sommar

Anna (Orka mera) sa...

Grattis till bra tid och pigga ben!!

Andreas Åkesson sa...

Hur tycker du att banan var? Den har funnits i tankarna att springa den någon gång i framtiden?

Bra jobbat!

Daniel sa...

Ingmarie - Tack!

Mikael - Vi ses kanske? :)

Anna - Tack! Missade dig med såg din hejaklack! :) Bra jobbat själv!

Andreas - Det är en ganska rolig och snabb bana. Lite vindkänslig och lite många skarpa svängar kanske. Mycket publik och det har blivit lite av en folkfest kring loppet vilket är kul.
Jag har bara startat längst fram i elitklassen men har hört att det kan vara lite trångt längre bak vilket man bör tänka på vid starten.
Det är helt klart ett lopp jag skulle rekommendera och det blir bättre för varje år! :)

anneliten sa...

Härligt!

Staffan sa...

Härligt besked och en stabil tid! Gott också att kunna avsluta sådär starkt!!

Lisa sa...

ja jädrar vilken öppning, men det höll ju hela vägen så varför inte?;)
Asbra jobbat, grattis!!

Daniel sa...

Anneli - :D

Staffan - Det är ju inte min starka sida att göra det så detta var bra för att vara mig ;)

Lisa - Alla öppnade väldigt hårt med vinden i ryggen. Glad att jag ändå bromsade mig lite ;)