11 juni 2013

Positiva effekter

Den lätta känslan börjar komma tillbaka i benen och kanske är det resultatet av lite nya och gamla saker som jag nu testar. Jag är dålig på att få i mig grönt och nu när jag inte satsar på något speciellt så slarvar jag med kosten ännu mer. Senaste veckan har jag satt som regel att få i mig en "spenatdryck a la Katarina" om dagen och detta tror jag mycket på. Spenat förbättrar ju musklernas små kraftverk så man är egentligen dum om man inte ser till att få i sig detta, speciellt om man tränar hårt!

Det andra jag testar är magnesium efter tips från en snäll bloggläsare. Jag har också hört att magnesium är bra för att nervsystemet ska fungera normalt och det finns en del teorier att det är bra att ta tillskott om man har ms. Något som jag också blivit tipsad om från en bloggläsare är gurkmeja vid ms då även det kan ha positiva effekter på nervsystemet. Gurkmeja är en stark antioxidant som kan laga vävnad och dämpa inflammationer som Sune skriver på sin blogg.

Själv kan jag väldigt lite om detta men jag lär mig mer allteftersom och när jag nu tror mig känna en effekt intresserar det mig ännu mer. Tipset jag fick från min bloggläsare var att ta magnesiumet innan sängdags då musklerna kan dra mest nytta av det för att återhämta sig, magnesium har en avslappnande effekt på musklerna. Detta har jag gjort under 1 månad nu i kombination med gurkmeja då jag passande nog hittade ett piller som innehöll båda delarna! Bra va? ;)

När det gäller träningen sedan förra inlägget så flyter det på fint och i helgen blev det 12,5 med Noah i vagn samt 23km progressiv på lätta ben. Farten var inte den bästa men den där lättheten och känslan av att kunna springa i en evighet gillar jag verkligen!

Ikväll blev det sedan träning med klubben där jag sprang 5km med fart och flyt. Jag växlade tempo vid varje 200m vilket gjorde att det blev 13st fartpartier och 12st flytpartier. Flytet blev mer av en joggvila då jag idag ville fokusera på fart inför Malmömilen på lördag. Förr har jag kört runt 3:45-tempo växlat med 4:20-tempo men idag blev det 3:10-tempo på farten och runt 4:45-tempo på flytet. Ett pass som satt fint och det ska bli kul att tävla på lördag!


6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Allt det där är megaviktigt!Man räknar med att 80% av befolkningen har t.ex magnesiumbrist. Gurkmeja har även en stor anticancer-effekt.
En annan viktig vitamin är B. Särskilt B6. Man har sett att många idrottare har brist på just det vilket ger en försämrad prestation. Att tro att man klarar sig helt utan kosttillskott verkar osmart. ;-)
Läs t.ex här;http://www.starkmagasin.se/15-frontpage-artiklar/12-naeringsbrister-hos-traenande

mikael sa...


Det är Malmömilen som går i helgen?

Lycka till! Åker hem till Sverige igen på måndag efter 8 veckor i Colombia. Ska bli skönt att komma hem till det man längtade bort från :)

Anonym sa...

Tack för tipset om det pillret. Räcker den dosen gurkmeja? Ska genast beställa! Roligt att din träning går bra och att din kropp mår bra.kram

EvaD sa...

nu blev det riktigt fel med avsändaren av den kommentaren. Det var jag!

Snorkkis sa...

Fart- och flytpartier var nya benämningar för mig - nu lärde jag mig nåt nytt :) .

Magnesium har jag också börjat äta nyligen, det ska hjälpa mot kramper i t.ex. vader som jag fått i detta tillstånd.

Stort lycka till på milen!

Daniel sa...

Ingmarie - Det finns mycket onödiga tillskott också finns det dom som är riktigt bra ;) Tack för all info! Nu ska jag läsa på! :)

Mikael - Japp! Nu på lördag klockan 15:00 går startskottet! Hoppas hemresan går bra!

Eva - Jag har inte hittat någon rekommenderad dos utan har bara hört att det kan vara bra att använda i matlagningen då det har en massa positiva effekter. Du kan läsa lite om ms och gurkmeja i denna artikeln! Kram!

http://www.livestrong.com/article/481108-curcumin-turmeric-and-multiple-sclerosis/

Snorkkis - Jag trodde du kunde allt redan! ;)
Bra att du tar magnesium och tack för lycka till:et. Det känns fint inför lördag! :)