27 juli 2014

All löpning som blir av är bra löpningAll löpning som blir av är bra löpning! Så försöker jag se det i denna värmen för jag känner mig som en sumpig badboll när jag springer. Benen blir fort trötta och det går åt enormt mycket energi att ta sig framåt. Denna veckan ville jag sprungit mer än vad jag gjorde med jag fick nöja mig med tre pass plus några pass med löparstyrka.

Förutom ett lugnt distanspass tidigare i veckan blev det ett pass med lite fart när jag körde intervaller på bana med klubben. 8x600m blev det där svetten sprutade och som extra krydda fick vi spotta insekter hela tiden. Det svärmade med skalbaggar och andra kryp så man var nästa helt svart efteråt. Intervallerna landade på 2:06-2:04-2:05-2:04-2:05-2:03-2:04-2:02.

Idag blev det sedan ett långpass och även här fick det bli vad det ville med farten. Det viktigaste var att jag var ute tiden och det blev nästan 2,5 timmes löpning men jag kom inte mer än knappt 26km. Passet gick ändå helt ok och jag fick till några kilometer på sköna strandstigar och även ett stopp för lite mjukglass. Jag hoppas det blir lite svalare nästa vecka så jag kan få upp löpmängden lite igen och framförallt farten!!!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det har verkligen påverkat löpningen, den här värmen... :-P

Och mycket små, små skalbaggar?! Aldrig sett sådana innan den här sommaren...

Anna (orka mera) sa...

Det är galet så segt det går i värmen. känns skönt att läsa att det är fler som tycker så! Jag kommer upp i kilometertider jag inte trodde fanns :)

Men i övrigt gnäller jag inte. Älskar sommar!

Ingmarie sa...

Så sant! Och visst påverkar värmen men jag föredrar detta årets alla dagar framför kyla, regn, snömodd och halka. :-) Ingen kommer nog någonsin höra mig klaga på värmen. :-)
Förresten väldigt kul att du skriver igen. :-)

Daniel sa...

Malin - Märkliga saker dom där baggarna. Har heller inte sett dom innan fast nu är dom borta! :)

Anna - Då är jag inte ensam! :) Gillar också sommaren så det får gärna fortsätta vara varmt.

Ingmarie - Du är nog den sista som kommer klaga på värme ;)
Kul att vara tillbaka!