31 juli 2014

Skadad

För två veckor sedan var vi på Bakken i Danmark och åkte karuseller. Vi var där med två andra familjer och hade en riktigt trevlig dag. En av karusellerna vi åkte hette Tornadon som kan beskrivas som en virvelvind man satt på en bergochdalbana. Man satt 4st i varje vagn och dom två andra papporna skulle åka med sina söner men Noah var för liten så jag fick åka själv. Då fanns det fiffigt nog en "singel-kö" få att fylla upp udda platser vilket passade mig bra. Där var ingen kö alls utan det var bara att hoppa på direkt vilket resulterade i att jag hann åka fyra gånger medans dom andra åkte en gång.

Detta gillade inte min axel och den har inte varit bra sedan dess men det har gått bra att springa. Dom flesta rörelser över huvudhöjd har nästan inte gått att utföra vilket gjorde att jag sökte hjälp. Jag fick en ganska snabb tid och i måndags var jag hos en läkare på min vårdcentral. Hon pratade om kraftigt trauma mot axeln och sa att något kanske kunde vara av eller kanske någon bristning. Själv tyckte jag hon verkade lite osäker när hon gjorde sina undersökningar och jag fick med mig hem lite smärtstillande samt inflammationshämmande. Hon sa att jag skulle försöka få tag på en sjukgymnast som sedan skulle kunna skicka mig vidare och få röntgat om hon tyckte det fanns fog för det. Annars hade sjukgymnasten säkert lite övningar för att få upp rörligheten.

Jag ringde och fick tag på en sjukgymnast som hade tid i mitten på augusti. Det hela kändes fel för jag ville inte vänta så länge om det var något allvarligt med axeln. Jag hade heller inte fått reda på varför min axel inte funkade vilket gjorde mig orolig. Lyckligtvis har jag en bra naprapat som jag går till ibland och även om han hade semester så kunde hans kollega ta emot mig fort.

Jag var på besök idag och han kom fram till att inget var av vilket var väldigt skönt. Han gav axeln en ordentlig omgång med både nålar och händer medans jag stönade av smärta. Herre jisses!!! vilken smärta!!! ....men det var också väldigt befriande. Jag har dessutom sprungit en hel del distans med denna axeln senaste tiden vilket gjort att nästan allt från nacken ner till höften hade låst sig. Detta gjorde att jag fick bryta tisdagens intervaller med klubben för det gick helt enkelt inte att springa med kroppen längre!

Spänningarna i axeln fick min naprapat att höja på ögonbrynen för det var verkligen stenhårt. Axeln är inte riktigt bra än och är ganska mörbultad efter behandlingen men det känns att skiten släppt. Jag ska dit igen i slutet på nästa vecka så kan han förhoppningsvis få bort det sista. När det gäller resten av kroppen så sa det knak och brak lite överallt men även det släppte fint efteråt. Jag är ganska van att gå till naprapat och det här var nog en av dom tuffaste behandlingarna jag fått men det brukar vara värt det. Ikväll sprang jag en fartlek på 12km helt utan smärtor! Naprapater rockar!!!

6 kommentarer:

Anders sa...

Ja naparapater kan verkligen göra underverk snabbt, medans den stackars läkaren sitter där och pratar om inflammation och smärtstillande, och hos sjukgymnasten hade du troligen bara fått övningar att göra ändå.

Anna (orka mera) sa...

Det är farligt att åka karusell :) skönt att det finns naprapater som kan återställa ordningen! Hoppas det släpper nu!

mikael sa...

Man kanske borde besöka en naprapat nångång i halvåret bara för att knaka kroppen tillrätta :)

Skönt att inte var nåt allvarligt med axeln.

anneliten sa...

Jag tycker det är intressant det där hur muskler kan knyta ihop sig till en enda spänd massa. En ond cirkel liksom. Ingmarie brukar säga att hon har nackspärr i rumpan. Det låter som om du haft nackspärr i axeln. Härligt att du hittade en naprapat som kunde råda bot och att du nu känner dig bättre!

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med. "Min" naprapat är inriktad på idrottsskador. Hur bra som helst!

Skönt att det blev bättre!
Kram M

Daniel sa...

Anders - Ja vad ska man säga? Önskar det fanns naprapater i vården. Tror man hade sparat lite pengar och sluppit en hel del mediciner.

Anna - Fortfarande smärtfri! :)

Mikael - Det är nog inte fel. Funderar själv på om man skulle sätta av en tid varannan månad. Viktigt dock att man hittar en naprapat som är insatt i idrottsskador.

anneliten - Man kanske får diagnostisera det som nackspärr i axeln då? :))

Malin - Visst är det bra! :) Kram!