5 aug. 2014

Så trötta ben

 
Sedan besöket hos naprapaten förra veckan har mina ben varit grymt trötta och tunga. Det kvittar vilket tempo jag springer i för dom är lika jobbiga att dra runt. Igår sprang jag en lätt distans på 12km där jag försökte hitta felet och jag tror jag träffat rätt. Min höft är nog trött efter alla spänningar jag haft senaste tiden så den hjälper nog inte benen så som den borde. Man springer ju med hela kroppen och höften är nyckeln. Det blir väldigt tydligt ibland!

Idag var det intervaller med klubben där vi sprang tusingar med start var 6:e minut. Vilan är väl tilltagen och det brukar gå att hålla bra fart men även här var det riktigt tunga ben. Jag hade siktet inställt på 10st tusingar men klev av vid 6st då det inte gick att hålla ett bra löpsteg. Det var också en försiktighetsåtgärd för att inte överbelasta då jag haft problem senaste tiden. Bättre att springa 6st snyggt än 10st där andra halvan bara blir skit. Intervallerna landade på 3:46-3:39-3:40-3:44-3:44-3:42.

Jag är ändå glad för jag springer smärtfritt och kroppen känns ok även om det inte går så fort. På torsdag är det återbesök hos naprapaten så ska vi se över höften lite igen, kanske finns där något att jobba med? Av erfarenhet vet jag att det kan vara så här i vissa perioder och plötsligt så lossnar allt igen. Det är bara att hålla ut och njuta av att ändå kunna springa smärtfritt igen!

2 kommentarer:

anneliten sa...

Fortfarande Newton trogen ser jag :-)

Daniel sa...

Newtons kommer jag nog aldrig att lämna. Fast jag ska snart testa något nytt och spännande! Håll ögonen öppna! :)