6 juli 2014

Finlöpning

Det är härligt att värmen är tillbaka och större delen av dagen spenderades på stranden. Söndag betyder oftast långpass för mig så det passade bra för då kunde jag springa på kvällen och komma undan den värsta värmen. Jag gav mig iväg vid 19-tiden och planen var att springa ett skönt pass där jag bara skulle njuta under 2 timmar med lite fartväxlingar upp i maratempo sista biten.


Jag valde att springa ner till havet och det blev verkligen ett fint pass i solnedgången, finlöpning när den är som bäst! Tempoväxlingarna efter 20km gick kanske inte jättebra för det var fortfarande väldigt varmt men det gick ändå över förväntan och passet landade på 25km. Detta var dessutom tredje dagen i rad som jag sprang och jag har några mil i benen denna veckan vilket också kan vara orsaken till att det var lite segt mot slutet. Inget att hänga läpp för och det blev en helt ok träningsvecka som landade på 82km löpning fördelat på fem pass. Nu rundar jag av en lyckad söndag med en tallrik gröt och lite House of Cards!

3 kommentarer:

Staffan sa...

Härligt att läsa igen på bloggen Daniel! Det är långt kvar till NYC och nu när jag blivit stabil på sub3 på maran och t o m fixade 2:50 i Stockholm kan jag inte nog understryka vikten av specifik maraträning, gärna ett block på några veckor med överfart - fyrahundringar på bana etc och sedan, gärna med ca två månader kvar till loppet, springa många mil i tänkt tävlingsfart.

I början kan det kännas som helt omöjligt att hålla farten i 42,2km och det är ett riktigt kvalitétspass för att ju närmare loppet kännas alltmer kontrollerat i samma fart, det stärker löpekonomi och självförtroendet på startlinjen att ha sprungit många mil i tävlingsfart på race day!

Det ska bli kul att följa dig mot målet!

Staffan sa...

Läs gärna lite här också:

http://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.se/2014/07/stockholm-marathon-2014-ett-forsok-till.html

Daniel sa...

Jag kommer hämta mycket inspiration och tips från dig och även om jag inte bloggat på ett tag har jag haft koll på dig ;)
Du har haft en imponerande utveckling och har tränat smart!