31 dec. 2014

Ut med smärtan och in med det nya - Ännu en Trelleborgsklassiker fullbordad!

Det var inte mycket med mig när jag gick ur sängen på morgonen och höften var ganska kinkig igen. Jag åkte ner med lite blandade känslor till starten på Sylvesterloppet. Det var inte roligt att känna sig ur form men samtidigt var jag lite taggad att ge kroppen och smärtan i höften en ordentlig match. Att löpningen kan hjälpa mot smärtan vet jag av erfarenhet för jag har dragits med detta ett tag nu. I våras sprang jag en halvmara med samma känsla när jag gick ur sängen på morgonen och det var även smärta hela vägen till mål under loppet. Dagen efter var höften kanon igen och den har varit ganska ok fram tills nu. På Sylvesterloppet hoppades jag nu på en repris!

Det var gott om folk i år igen vilket var väldigt kul och liksom förra året var det nog runt 400 löpare som startade. Jag värmde upp lite haltande men det kändes som det skulle gå att ta sig igenom dom 6915m som loppet är. Om jag bara kunde orka hålla höften riktigt "tight" hela vägen så skulle det nog gå för så fort jag slappnade av kom smärtan. Starten gick och jag startade långt fram för jag ville hålla bra tempo då detta verkade funka bäst för höften. Tempo blev strax över 4:00min/km  men det var ingen skön löpning. "Stabbig" och stelt var det men det gick framåt och jag kunde hålla höften under kontroll fast det gjorde ont.

Först vid 4,5km började smärtan släppa och då ökade jag tempot lite. Jag plockade lite placeringar och självförtroendet ökade. Känslan blev bättre och bättre och jag tror jag kom i mål på en 10:e plats men det blev inte ett av mina snabbare Sylvesterlopp.

Det kvittade idag för jag var ändå grymt nöjd av att ha genomfört loppet och att jag lyckats springa igenom smärtan. Nu någon timme efter loppet känns höften riktigt bra så jag hoppas smärtan stannar kvar i 2014 medan jag tar med min nya löparkropp in i 2015! Det här var min 4:e Trelleborgsklassiker och det känns kul att jag fortfarande har en obruten svit sedan klassikern startade 2011.

Gott Nytt år på er så ses vi 2015!4 kommentarer:

Anna (orka mera) sa...

Härligt att det funkade och grattis till en fin tiondeplats! Hoppas att du vaknade utan ont i höften idag och att den håller sig snäll och fin resten av året! Jag önskar dig många härliga löparmil 2015! Gott Nytt År!

Daniel sa...

Detsamma till dig Anna!.....och höften känns riktigt bra idag! :)

Joel R sa...

Börjar bli en fin samling det där! Bra jobbat!

Daniel sa...

Tack Joel! Kul att hålla i sviten när man varit med från början. Detsamma gäller Sydkustloppet där vi bara är en handfull som sprungit alla loppen.