1 okt. 2015

Tiden rusar förbi!

Det var ett tag sedan jag skrev här och jag ber om ursäkt för den dåliga eller rättare sagt obefintliga uppdateringen efter halvmaran i Berlin. Berlin i sig var lika bra som sist och jag fick till ett helt ok lopp på 1:30. Under våren fortsatte sedan den dåliga trenden med löpningen och så fort jag hittade flytet i löpningen blev jag krasslig och fick backa. Detta gjorde att jag nästan helt backade från löpningen och sprang bara dom pass som jag kände för utan att pressa eller följa något schema.


Så i början av sommarsemestern drog jag igång en stor renovering av köket. Hela rummet skulle rivas ut och ett av husets hörn skulle bort. På hörnan skulle det sättas in en dubbeldörr samt stora fönster med utsikt mot trädgården. Innerväggarna skulle också muras upp och all el fick dras om, nytt golv, innertak och ventilation plus en hel del annat. Det blev ett ganska stort projekt för mig, nästan för stort....


Jag hade 6 veckors semester och gjorde nästan allt själv förutom dom bärande delarna på hörnan där jag fick koppla in en konstruktör, kontrollansvarig och en byggfirma som visste vad dom gjorde. Det är alltid speciellt att riva i gamla hus och vårt hus är sedan 1800-talet. Det finns inga ritningar och man vet aldrig vad man stöter på när man börjar riva. Även denna gången blev det så när vi stötte på ett hammarförband med röta ute på hörnan med det löste sig smidigt trots allt.


Totalt drog jag upp över 1 ton puts och bruk på väggarna samt lite över 100 lecablock. Noah hjälpte till på ett hörn och tyckte det var både roligt och spännande. Mina föräldrar blandade bruk, hämtade byggmaterial och körde iväg byggavfallet vilket var till stor hjälp.
Projektet gick riktigt bra och allt det "tunga" var på plats efter mina 6-veckors "semester". Jag trodde att bygget skulle gå att kombinera med löpningen men all ledig tid gick till bygget för jag ville verkligen bli klar innan jag började jobba igen. Det var ett väldigt tungt arbete så jag var helt slut i kroppen på kvällarna.


Resultatet blev precis som jag ville och även lite bättre. Nu har vi fin utsikt över trädgården och ett fantastiskt kök att laga mat och umgås i.


Dock slet bygget väldigt på mig och det är först nu jag känner att jag börjar få energin tillbaka i kroppen. Jag har sedan ett tag tillbaka börjat springa på allvar och har som målsättning att komma under 90min på halvmaran igen. Jag hoppas på en bra höst och vinter så satsar jag på Berlin halvmaraton framåt vårkanten såklart. Jag och en kompis har redan bokat resan och jag känner mig laddad att få springa lopp igen!

Jag lovar att uppdatera lite mer här nu när allt lugnat ner sig. Det händer lite annat spännande också som jag kommer berätta om lite längre fram....

3 kommentarer:

Sofie sa...

Kul med uppdatering och så fantastiskt fint nya hörnet på huset ser ut (har ju sett en o annan uppdatering på det på andra ställen). Imponerande att du fixar (nästan) allt byggande själv. Själv är jag nöjd över väggen jag målade för några veckor sen; något mer avancerat bör jag inte syssla med. Ha det gott!

Anna (Orka mera) sa...

Grymt imponerad! Det har verkligen blivit jättefint! Och sörj inte över löpningen, jag tror du fick din del av annan (väldigt funktionell) träning under det där bygget :)

Daniel sa...

Sofie- Fast måla kan vara en utmaning i sig! ;) Ha det gott själv!

Anna - Mina höfter var helt slut efter allt murande. Andra muskler fick helt klart jobba!