27 aug. 2009

27/8 tre,tre


Tänkte att jag skulle börja med en ny rutin eller jag kanske skulle kalla det för en målsättning. Varje gång jag fyller år ska jag vara i form till att springa minst 100m per år jag fyller. Idag blev det därför 3300m som jag skulle springa.

Dagen till ära ställde jag min iPod på just 3300m och gav mig iväg. 3300meter var i kortaste laget så jag sprang ut över Söderslätt i en riktning tills rösten i min iPod sa att jag nått just 3300m. Jag hamnade mitt ute bland några åkrar där jag stretchade lite i den sköna solen. Tänkte i mitt stilla sinne att jag aldrig varit äldre än så här och samtidigt slog det mig att jag aldrig varit i bättre form än vad jag är nu, det kändes bra!

Började sedan springa hemåt så smått och då dök dom här siffrorna "33" upp i huvudet igen. Ironiskt nog är min bästa tid på kilometern 3,33....hmmm...så kan vi ju inte ha det, det här måste jag göra något åt. När det kom en hyffsat slät raksträcka drog jag på till beatet av Gnarls Barkley. Jag tryckte på ordentligt och det kändes bra trots en lätt motvind. Pulsen fick sig en resa upp i dom högre regionerna och när jag nått kilometern släppte jag av. Joggade sedan den sista biten i lugnt tempo. När jag kom hem var jag spänd på vad iPoden skulle visa och det stod nu 3,19 som bästa tid på kilometern, whhoo!! Jag kan tillägga att dessa tiderna inte är helt tillförlitliga men dom brukar gå bra att jämföra med varanda, jag spöade hursom min gamla tid med 16sek.

Svårt att se men där står 3;19 :)

Om 67år fyller jag hundra exakt och då blir det till att springa milen om jag ska räkna 100m/år, det kommer bli coolt!!
För att sno ett gammalt citat..........."jag springer inte för att bli ung, jag springer för att bli gammal"

6 kommentarer:

Snorkkis sa...

Vilken snabb km. Grattis till det och grattis på födelsedagen! En riktigt trevlig utmaning!

Anna (Orka mera) sa...

Grattis på födelsedagen. Själv laddar jag för 3600 m om två månader. Men en bästa kilometertid på 3,6 får jag nog vänta i minst 67 år på :)

Daniel sa...

Tack ska ni ha!
En bra tid på kilometern är inget jag jagar, det var bara ett infall jag fick idag. Den gamla tiden vet jag inte ens när jag satte.
Det hade varit roligt att testa på uppmätt bana och se vad man kunde göra kilometern på någon gång.

Tror jag såg på din blogg Anna (kanske minns fel) att du hade en liknande utmaning med att ni inte skulle "växa" ur bröllopskläderna med åren, tur jag hyrde mina :)

Snorkkis sa...

Och tur att jag har min klänning lagrad hemma hos föräldrarna på andra sidan Bottniska viken!

Daniel sa...

Du menar Mumindalen! :)

Anna (Orka mera) sa...

Haha, klänningtestet är jättekul så länge den passar :) Och än har jag faktiskt inte haft några bekymmer. Men det är väl bara en tidsfråga...