31 jan. 2010

31/1 Hemkört och långpass


Inför dagens långpass gjorde jag en hemmagjord energidryck som smakade gott och funkade toppen. Här är receptet för 1 liter som jag testade.

9dl Vatten
1/2dl Dextropur
1 kryddmått salt
1dl Roses Lime

Bara blanda allt och rör runt lite tills druvsockret löst upp sig.

Långpasset blev ganska tufft, jag hade inväntat plogbilarna hela dagen för småvägarna här ute på Söderslätt var nästan helt igensnöade. Medan mörkret föll så gav jag mig iväg över ett slirigt Söderslätt. Allt kändes bra men jag börjar bli riktigt trött på det här vädret nu.

Varje pass utomhus känns som en kamp mot elementen nuförtiden. Här ute finns inga romantiska parkstigar där man springer i ljuset från gatlyktorna. Det är ett totalt mörker där en iskall vind piskar in från havet, desto mer man tar i desto värre blir det. På ett vis gillar jag det ändå, man får ett riktigt tjockt pannben och efteråt mår man som en kung.

Jag filmade lite ute på slätten idag med min dåliga kamera. Det går bara se ljuskäglan från pannlampan men jag tror ni förstår känslan av att springa runt där ändå. ;)



Passet blev 22km med ett snittempo på 5:00min/km och pulsen blev 145bpm. Ganska nöjd trots det tuffa vädret och underlaget. Enligt Szalkais program skulle jag köra en tempo ökning under 10min ner mot 4:00 tempo i mitten på passet. Detta fick jag dock hoppa över idag, underlaget blev för tufft. Tror ändå jag fick jobba lite extra med tanke på klimatet och underlaget. Fick även tränat lite "hopp ut i diket" när plogbilarna körde förbi. :)


Sammanfattar veckan som en lyckad träningsvecka trots dåliga förhållanden. Det blev 57km löpning och 100min styrketräning plus lite "målvakteri". Pricken över i:et blev torsdagens intervaller. Känslan sitter fortfarande kvar!! :)

4 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Ja man börjar onekligen bli trött på vintern nu.. OK om man bor där det är snö (och plogade vägar), men när det är antingen is eller slask/fruktansvärt moddigt blir man trött.. Men man får väl se det från den ljusa sidan; vi kommer vara sjukt snabba och flyga fram när det är dags för barmark :)

Miranda sa...

Oj, när du skrev energidryck så trodde jag den där lime-drycken var olja! För att vi diskuterade just idag en ultralöpare som bara sprang på olivolja, så jag fick en liten chock av bilden! ;)

Staffan sa...

Bra jobbat!! Ja vi testar karaktären nu men belöningen kommer!! Jag började mitt långpass idag vid sju-tiden imorse i mörker men vartefter ljusnade det, se bloggen. Jag körde 2x3km fartökning dock till måttliga 4:30. Du förresten, grymt intervallpass i torsdags, tusingar mellan 3:20-3.45, jag lär inte se röken av dig i Stockholm om du får hållas ;-)

Daniel sa...

Andréa - Det var precis det där jag tänkte på under dagens pass. Tänk när detta vädret släpper och man bara kan ta på shorts och t-shirt och ge sig ut. Det kommer bli som att springa med konstant vind i ryggen! :)

Miranda - Nu när du säger det ser det faktiskt ut som olivolja. Undrar hur ofta den där ultralöparen gör oljebyte? ;) Låter faktiskt lite läskigt att dricka olja!!??

Staffan - Visst kommer belöningen! Klarar vi detta så blir vårens träning till maran en lätt match. Snart är det värsta över förhoppningsvis :)
Intervallpasset gick klockrent men jag har problem med uthålligheten. måste nöta mycket långpass. ;)

Jag tittar in på din blogg och kollar passet!!