1 juni 2010

1/6 Första och sista gången!


Nu när jag kört sista passet i mitt marathonprogram så har jag bestämt mig för att aldrig mer ladda för Stockholm Marathon. Jag kommer säkert springa det fler gånger men någon satsning som detta kommer det inte bli igen. Nästa gång får det bli en mara som ligger på hösten för nästan hela min träning har varit en kamp mot vädret.


Det är möjligt att jag är gnällig och lite mesig men den här träningen passar inte mig. Jag gillar springa med lätta kläder på kroppen och bli riktigt varm. Denna marathonsatsningen har varit allt annat än detta. Har varit ute i allt möjligt väder, det har varit hagel, snöstorm och isande kyla där jag fått skutta ut i diket för plogbilarna. Det har visserligen byggt pannben och gjort mig till en bättre löpare men jag vill inte göra om detta fler gånger känner jag nu.

Jag trodde också att den sista månaden skulle bli en ren njutning med löpning i solsken och lite värme men det är fortfarande kallt, regnigt och blåsigt. Sista passet fick därför bli på löpbandet än en gång, hade gärna satt punkt för min träning på ett bättre sätt. Tur ändå att jag gillar löpbandet!

Nu låter det kanske som hela min träning bara varit pest och pina men visst har jag också haft en del grymma pass. Har även fått många härliga minnen och erfarenhet i massor. Sammanfattar jag hela mitt träningsprogram så har det varit väldigt lyckat trots allt. Det har dessutom haft bra effekt på mig och dom här 26-veckorna har utvecklat mig något enormt som löpare.

För att väga upp allt negativt kan jag också säga att sista passet gick kanon! Körde 10km med intervaller på 8x300m i mitten. Låg lätt och fint i ett 3:20 tempo på alla intervallerna och jag höll 60sek joggvila i pauserna. Det känns verkligen som jag har fart i kroppen nu!

Blev varm idag! :) Tröjan ska vara lika ljusgrå
som den är längst ut på ärmen.

Litet minus är att mitt högerben fortfarande inte är 100% men jag tror det kommer bli toppen till maran. Jag känner inget när jag springer men nu någon timme efter drar det lite på baksidan av låret. Känns som det får bli en date med foamrollern och min marathon-stick.....se upp baksida lår!!!!

9 kommentarer:

Anna sa...

Jag kan förstå vad du menar med vädret. Det har varit tråkigt hela vintern och vi som bor i Skåne lever liksoom redan med blåsten så vi behöver inte mer motstånd. Ser verkligen fram emot att få heja fram dig och de andra bloggarna på lördag. Det kommer gå fort!

anneliten sa...

Alla vintrar är inte som denna. Jag tycker det har varit ovanligt tufft vädermässigt. Du har gjort en prestation (liksom jag och andra) bara genom att ta dig igenom träningen under sådana förhållanden tycker jag.

Staffan sa...

Desto bättre att välkomna dig hit upp till värmen då Daniel, här är det varmt och somrigt och det ser ganska bra ut inför lördagen!

Visst är det en nackdel att man måste träna så mycket under vintern för Stockholm Marathon, inte minst en vinter som denna. Jag gillar nog mitemellan-temperaturer bäst, har svårt att göra mig själv rättvisa om det blir 25 grader varmt också.

Joel R sa...

Sedan ska det väl vara lite så precis innan också? Att själva maran blir en urladdning. Att kroppen är så fulltränad att det nästan inte varit roligt. För att prestera på max alltså. Jag är inte heller intresserad av det har jag kommit på.

Jag är grymt imponerad av ditt sätt att hålla ihop under programmets gång, både fysiskt och psykiskts. Bara det att gå ut och göra sub 38 på milen under sista veckan visar väl på hur långt du har kommit med form och vilja.

Riktigt lycka till på lördag nu. Jag jobbar men hoppas att jag kan lägga någon timma på att se på loppet på TV.

Anna (Orka mera) sa...

Förstår PRECIS vad du menar. Den här vintern och bristen på vår har varit hemsk. Men jag antar att du byggt ett pannben du inte varit i närheten om satsningen gått helt utan motstånd. Jag tror du är GRYMT förberedd och kommer att dänga till med en riktigt fin tid på lördag! Jag håller tummarna för att det inte snöar då :)

DreamingChange sa...

Kämpa på!!! Kikade precis in här, det är fantastiskt att kunna se motgångar som utmaningar. Det behöver nog de flesta av oss bli bättre på. Och ja, träning är verkligen bra för kropp och själ =) Ha en fantastisk sommar

Pernilla Hult sa...

Som Anneliten skrev: alla vintrar är inte som denna vargavintern som var.. Men kan hålla med om att en mara på hösten kanske är att "föredra" - om inte annat för att slippa hettan..
Du har varit tokduktig som satsat så! Det har varit oerhört roligt att följa med i bloggen! Så tack för att Du delat med oss andra!

Nu ser jag fram emot att få läsa inlägget om DIN mara i Sthlm.. Det ska bli så spännande!

Passar på nu, om jag inte hinner kika in innan Ni åker till Sthlm: Lycka till på lördag! Håller tummarna stenhårt.. Hoppas vädret står på Er sida och att upplevelsen blir total.

Daniel sa...

Anna - Kul att du åker upp och hejar på alla. Om du inte har blivit av med din startplats kan du ju använda den för att komma in och säga hej på Östermalms IP, det skulle vara någon bloggträff där före loppet.

Anneliten - Visst har vi alla gjort en prestation som tagit oss igenom våra program. Vi borde klappa oss själva på axeln några gånger! ;)

Staffan - Låter toppen! Såg att väderprognosen för maran ser bra ut. Hoppas dock på lite mer moln än vad prognosen visar nu. Idag har vi också fint väder här nere! :)

Joel - Du har rätt i det där, man känner sig ganska nöjd med all maraträning nu och vill bara göra en urladdning :)
Tack för att du hejar!!! Hoppas du får lite tid över och kan kolla på loppet.

Anna (orka mera) - Förstår att du förstår ;), har ju sett på din blogg att du också haft en del duster med vädergudarna. Hoppas också att jag är grymt förberedd, har inte kunnat göra mycket annorlunda och är nöjd med min träning. Får se vad det kan bli för tid, ska bli spännande att få springa nu! :))

DreamingChange - Kul att du tittar in och tack för dom fina orden. Träning är verkligen super till att vända en motgång till en framgång, hoppas fler kan inse detta!
Ha själv en bra sommar med mycket sol!

Daniel sa...

Pernilla - Tusen tack!!! och tack för du hängt med på resan och peppat mig här på bloggen!
Nu är det snart upp till bevis och jag börjar känna mig laddad! :)