20 juni 2010

20/6 Planering

Ingen träning idag bra lugna gatan och snart blir det hemfärd till skåneland igen. Har bara planerat min träning lite och satt ihop några styrkepass och övningar i min iFitness som jag ska testa ute på trädäcket under semestern. Anmälan till Lidingöloppet är nu också gjord och detta året har jag seedat in mig. Förra året startade jag sist i grupp 9 och det var riktigt trångt. I år har jag satt upp tre tider för att seeda in mig lite högre upp. Jag valde bort tiden från förra årets Lidingölopp på 2:41 och tog istället 3:12 från maran, 1:26 från halvmaran och 37:52 på milen. Detta borde väl få upp mig en bit i startfältet?

Förra årets statistik från Resultatjakt.
Sprang om nästan 4000 löpare! Kan jag slippa denna trafiken
i år kan jag nog vinna mycket tid enbart på detta!?

Jag har också sett över mitt träningsprogram inför Lidingö och imorgon kör jag igång på allvar. Kommer dock träna intelligent för jag tror Stockholm Marathon sitter kvar lite fortfarande. Trots att jag inte skulle ha några direkta mål så kommer jag sikta på sub 2:15 på Lidingö, har satt upp det bland mina målsättningar nu också. Det var inte länge det där mysiga "ta-det-som-det-kommer" varade. ;)

2:15 är gränsen för silvermedalj i herrklassen och jag tror det kan vara möjligt för mig. Lidingöloppet är lite speciellt och tiderna går ju inte jämföra med något annat, därför känns också 2:15 som det enda rätta att sikta på. Jag brukar vara snabb i backar och har en känsla av att det ska kunna vara fullt möjligt. Det kanske är ett lite väl tufft mål men jag behöver en ny utmaning känner jag. Nu har jag något nytt att bita i och jag det ska bli roligt att köra igång igen!

9 kommentarer:

Ingmarie sa...

Vilken härlig helg ni med verkar ha haft! Underbara bilder! Helt klart kommer du att hamna lååååångt fram i årets LL. KUL!

Löpning & Livet sa...

Med de tiderna kommer du definitivt hamna långt fram! och du kommer säkerligen knipa medaljen också! :)

Daniel sa...

Ingmarie - Jag det ska faktiskt bli riktigt roligt med LL. Visst har jag ett mål att sikta på men det är inte jätteviktigt eller något. Mest för att ha något att jobba lite för, annars känns LL mer som ett lopp som man "bara" springer för det är en häftig bana och utmaning.

Andréa - Kul att du tror på det! :) Får väl se hur långt fram jag kan hamna, känns som seedningen är viktig om man vill sätta en bra tid.

Jenny sa...

Tror du kommer att hamna i startgrupp 1(finns om jag inte mins fel både a, b och c), dessutom läste jag någonstans att de har gjort plats för flera deltagare där så jag tror du har en god chans att starta tidigt. Jag startar i 2:an tror jag....kommer bli trångt..

Daniel sa...

Det stämmer att det finns A B C i 1:an. Vet inte hur långt upp dom sätter oss "dödliga" men allt är bättre än 9:an ;). Låter bra att dom gjort plats för fler deltagare i år!

Staffan sa...

Eftersom jag aldrig sprungit Lidingö kan jag ju inte komma med några råd men med din kapacitet och styrka och talang för backlöpning så är 2:15 ett både givet och klart nåbart mål gissar jag!

Daniel sa...

Kul att du tror på det Staffan! Det känns som sagt som det enda rätta att sikta på :)
Ska du inte själv ta och springa loppet!!! Tror du hade gillat det!

Staffan sa...

Någon gång ska jag såklart springa LL men inte i år. Jag fokuserar istället på en halvmara i september! Backlöpning är inte min bästa gren och jag trivs bättre på asfalt än i terräng, även om det kan vara skönt med omväxlingen.

Daniel sa...

Du skulle ju kunna ta det som ett "träningspass" och se om du gillar det. Du får ju bra erfarenhet ifall du ska satsa på loppet längre fram. Du hör jag jag gärna vill ha med dig va? ;)