21 juni 2010

21/6 Stressar mitokondrierna!

Första "riktiga" semesterdagen idag och jag ställde klockan för att komma iväg tidigt till gymmet. Min fru skulle inte med men när jag höll på att förbereda min morgongröt hörde jag små tassande steg komma ner för trappan. Hon kunde inte hålla sig och ville också med!

Där är hon ju!!!

Idag blev det styrka för hela kroppen och jag testade en ny sak som jag tror mycket på. Läste en gammal artikel från "Outside" som handlade om löpning, sista stycket handlade mycket om styrketräning för löpning vilket intresserade mig. Speciellt det som handlade om att träna mitokondrierna. Så här såg upplägget ut:

Höger benspark 1x50reps

Vänster benspark
1x50reps

Höger bencurl
1x50reps

Vänster bencurl
1x50reps

Höger vadpress
1x50reps

Vänster vadpress
1x50reps

Man skulle som sagt köra 50 reps på varje övning med belastningen på max, man skulle alltså inte klara 51reps. Det var inte helt lätt att hitta rätt vikt men jag lyckades nog ganska bra trots allt. Oj!!!! Vad detta var jobbigt!!! Övningarna skulle dessutom köras i följd och på slutet kändes det som att benen skulle krampa ihop helt.

Tyckte detta var ett bra kvitto på att det finns en del att jobba på. Ska försöka köra detta passet 2ggr i veckan och det ska bli intressant att se effekten av det. Har en känsla av att jag ganska fort ska kunna höja tröskeln samt öka vikten utan att få dessa krampkänningarna. Tror mycket på detta och det kommer göra susen till Lidingöloppet, den där "fiskebacken" kommer bli en baggis!

Nu blir det trädgårdsskötsel och sedan ska det laddas om för kvällens tröskelintervaller. Solen strålar och det är härligt med semester!!! Yeah!!!

Är någon intresserad av Outside-artikeln så finns den HÄR!!!

3 kommentarer:

Joel R sa...

50*vadpress... mina krampar ihop efter 15 och så kan jag inte gå på tre dagar. Så har det alltid varit av någon anledning.

~●Helena Pettersson●~ sa...

Hehe, jag gillar bilden. :)

Daniel sa...

Joel - Dina vader verkar vara lite märkliga ;) Låter konstigt att dom krampar så fort?

Helena - Kul att du gillar bilden! Blev själv nöjd med den! :)