26 aug. 2010

26/8 Lite om loppet

Vilodag idag så det finns inte mycket träning att skriva om, det får istället bli lite prat om planerna för lördagens lopp. Det ser bra ut och mitt ben känns riktigt fint idag efter att jag nu manglat det med "sticken" i några dagar, det onda är nästan borta och muskeln känns smidig och det spänner inte längre. Har dock inte provsprungit men jag hoppas det ska kännas bra på testrundan imorgon.

Pigga ben under förra årets Trelleborgslopp

När det gäller tävlingen så brukar jag har bra flyt på detta loppet, sprang det för första gången för 2år sedan och det var också min första löpartävling någonsin. Då kom jag i mål på 46:56 men denna tiden krossade jag med att sätta 41:49 förra året, det blev alltså pers med över 5min vilket kändes helt underbart. I år ska jag bara mosa 41:49 med att sätta sub37 som målsättning, det är ett riktigt tufft mål för mig men jag tror det ska kunna gå att ro i land. Jag gjorde ju ett försök på sub37 under Startskottet i somras men med 30 grader i luften började det lukta bränt vid 5km och jag fick släppa av ordentligt för att inte koka över.

På lördag ser dock vädret ut att blir riktigt bra löparväder, vid starten kl 10:00 väntas växlande molnighet och ca 15 grader plus att vinden ska ligga mestadels i ryggen. Det kan inte bli bättre, detta är perfekta förhållanden för mig! Jag kommer ladda friskt som vanligt och hoppas det håller hela vägen, möjligt att det blir för tufft men en tid på sub40 ska jag definitivt kunna fixa. Helgen närmar sig!!! :)

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Sub 40 klarar du om du så springer baklänges! Dax att skippa musiken snart? Du är för snabb för det där nu! :-)

Anna sa...

Ska bli riktigt kul på lördag. Jag hoppas på en tid under 50 minuter. Ska håll mina tummar på en tid 37 för dig.

Anna (Orka mera) sa...

Håller tummarna för sub37! Lycka till!!!

Staffan sa...

Lyssna nu på farbror Staffans råd här och ta det lite "lugnt" de första två kilometrarna ;)

Jag anbefaller 3:45-tempo (37:30) som öppningsfart på första kilometern, sedan ökar du gradvis farten och har ork att sedan ligga och pressa runt 3:30 de sista 3km!

Jag tror stenhårt på dig med sommarens fina kvalitétspass i benen. Go all in!!!

John sa...

Jag håller tummarna och tror på dig Daniel! Det här fixar du lätt!

Daniel sa...

Ingmarie - På tävlingen ska jag bara lyssna på farvindens sus i öronen, det blir ingen musik! Hör och häpna! ;)

Anna - Det ska verkligen bli roligt! Kommer jag före dig in ska jag försöka heja vid målet om jag inte ligger däckad ;)

Anna (orka mera) - Tack! Det brukar gå bra när du håller tummarna! :)

Staffan - Tack för bra tips! Jag lyssnar!
Jag ska ta det lugnt i början, det kommer gå utför nästan direkt så det är möjligt att tempot blir lite högre än 3:45 men känslan ska vara lugn och jag kommer ha koll på pulsen så jag inte öppnar för hårt. Det kommer nog bli några snabba kilometer igen vid 6km då jag har samma utförslöpa igen. Den är riktigt skön och benen rullar fint där så jag tror jag kan plocka en hel del tid där.
Får se hur det går, jag har bra koll på banan och det känns tryggt. Jag hoppas också på att hitta någon snabb rygg jag kan bita mig fast i. Grrr! ;)

John - Tack! Lätt vet till sjutton om det blir. För att fixa sub37 måste jag nog vända ut och in på mig själv men jag tror det kan gå. :)