18 sep. 2010

18/9 Fin genomkörare

Sprang Skanörmilen idag för att ladda ur lite inför Lidingöloppet. Målet för dagen var att försöka pressa på hög puls hela vägen, något som jag inte lyckades med sist på Trelleborgsloppet. Jag ville också testa all utrustning så som kläder och skor så att det kändes bra.


Jag startade loppet hårt vilket också var planen, kom ut som 8:e man och fick fort upp pulsen där den ska vara. Det blåste friskt så jag satsade inte på pers eller något utan det var bara hög puls och att hela tiden försöka pressa på som gällde. Vid kilometer 4:a kom vinden och det blev lite som att trampa vatten fram till 8:e kilometern, pulsen låg dock där den skulle och jag höll fortfarande min 8:e plats.

Nöjd och glad!

Sista 2 kilometerna gick riktigt lätt och jag kom och i mål som total 8:a av dom ca 200 herrarna. Tiden blev 38:22 vilket dock bara var 2 sek bättre än i Trelleborg men detta loppet var tuffare så jag var riktigt nöjd efteråt. Fick till ett nästan perfekt lopp och jag lyckade pressa på hela vägen vilket var huvudmålet. Pulsen blev i snitt 165bpm och max låg på 170bpm, detta att jämföra med Trelleborg där snittet var 160bpm och max 163bpm, skönt med lite revansch! :) Kroppen kändes också pigg och alert hela vägen så självförtroendet är nu på topp inför nästa helg!

Dagens tider

11 kommentarer:

Andrej sa...

Grattis! Riktigt nice!

Sata sa...

Gott att läsa! Skönt med ett härligt formbesked inför nästa helg:)

messan sa...

Säger tack så mycket och tack detsamma:). Tankens kraft kan ta en långt...
Grattis till dig!

Thomas sa...

Nice!

Jättetrevligt att träffa dig!!

Thomas

Ingmarie sa...

Strålande! Du kommer att flyga över backarna på LL!

Joel R sa...

Något som jag tycker är härligt med dig Daniel är att du är en sådan naturbegåvning. Presterar topplaceringar gång efter annan trots att du inte tränats professionellt. Riktigt häftigt att se att man kan bli så bra genom egen träning.

Sedan att du säkert skulle kunna bli ÄNNU bättre om du fick en tränare är en sak. Personligen tycker jag att det skulle tappa lite av tjusningen ;-)

Anna sa...

Härligt jobbat idag Daniel. Du är så jäkla snabb. Härligt att kunna springa på den tiden och ändå känna sig fräsch i benen. Instämmer med Ingmarie, du kommer slakta LL nästa helg.

Staffan sa...

Vilket formbesked!! Grattis till ett fint lopp, bra placering, bra tid och att du hittade känslan!! Lovar gott som sagt inför LL! AAh, jag är så sugen på att tävla på milen...men det ser inte ut att bli så i år, inte många chanser kvar nu...

Anna (Orka mera) sa...

Grattis till en finfin tid! Du kommer att rocka på Lidingö!

Andréa sa...

Återigen; grymt!!

Daniel sa...

Andrej - Tack!

Sara - Japp! Nu är det nedförsbacke till Lidingö :)

Messan - Tack! Visst är tankens kraft stor ;)

Thomas - Detsamma! Vi syns säkert på fler lopp framöver :)

Ingmarie - Jag hoppas det! Kan du beställa lite bra väder att krydda loppet med också? ;)

Joel - Tack för din fina kommentar! Tycker det är lite kul att träna "själv" och testa lite olika typer av träning. Jag skulle ju kunna ta lite mer "proffshjälp" med upplägg och annat men jag ska ju inte bli elit eller något. ;)

Anna - Tack! Jag var givetvis trött när jag kom i mål men kroppen var med mig hela vägen :) Du var ju också snabb igår, kanske satsa på Lidingö nästa är? :)

Staffan - Tack! Känslan var verkligen det viktiga idag och den satt där :). Hoppas den finns där på lördag också! :)

Anna (orka mera) - Tack! Vi kommer båda rocka på LL :)

Andréa - Tack! :D