3 dec. 2010

3/12 Omfördelning av vikt och armhävningar

Jag bryr mig inte speciellt mycket om vikt och kalorier när jag tränar, har heller aldrig haft några problem att hålla vikten trots att jag kanske inte alltid äter så hälsosamt. Det här med att äta hälsosamt har dock blivit betydligt bättre sedan jag började träna, varför "motarbeta" sin kropp när man gör sitt bästa för att optimera den liksom...???

Det händer dock att jag väger mig då och då bara för att ha lite koll på vad som händer med kroppen och i höst har någonting hänt. Jag har av någon anledning tappat 3-4kg och igår när jag tog på ett par jeans som jag inte använt sedan slutet på sommaren fick jag knapp på dom. Det handlade inte om midjan utan det var låren som hade blivit större så jag antar att senaste tidens fokus på benstyrka gett resultat. Hoppas dock det är på rätt sätt så att inte benen blir för tunga, svår balansgång det där men det lär väl visa sig i löpningen framöver.

Önskar att jag hade tagit en bild på mig när jag fick min diagnos för 3år sedan och kunnat jämföra med idag. Även om jag inte har gjort något större viktresa så har det hänt en hel del med mig, känner inte riktigt igen mig på gamla foton då jag är så rund i huvudet. Får se om jag kanske kan hitta lite bilder och lägga upp...

Annars är det armhävningar som gäller här nu igen och ni som hängt med på bloggen kanske kommer ihåg att jag även körde detta förra vintern. Det är det här programmet för att klara 100 armhävningar jag kör via en iPhone-app, det finns även att skriva ut på nätet på denna hemsidan. Tanken är inte att klara 100st utan jag tar det som det kommer och vill mest ha ett program att följa. Den här appen till telefonen gör det dessutom lite roligare och man slipper hålla koll på tiden i pauserna och annat. Dessutom tycker jag upplägget är riktigt bra och det ger resultat även om jag tror det är väldigt få som verkligen klara 100st på bara 6 veckors träning. Man måste nog kunna maxa 60+ i utgångsläget för att fixa detta...

Här kan ni se min dagsmängd och var jag backat tillbaka

Programmet är på 6 veckor och jag har nu backat tillbaka till vecka 4 för att sedan öka på igen, kanske lägger jag mig konstant på vecka 5 och kör denna mångden som en uppvärmning när jag kör vanlig styrka utan att maxa på sista setet som programmet föreskriver. Jag vill ju inte börja med att köra slut på mig för armhävningar är trots allt ganska jobbigt! ;)

10 kommentarer:

mikael sa...

Vad är det som är hälsosamt?

Jag äter till stor del LCHF och många tror inte alls att det är bra, nyttigt eller särskilt klokt.

Jag tror att allt överkonsumtion av ris, pasta, potatis och bröd inte är särskilt nyttigt. Tror att det är en av orsakerna till svenska folkets stadigt ökande vikt. Det i samband med att folk i allmänhet sitter stilla för mycket.

Motarbeta vs. optimera. Kan vara ack så svår gränsdragning . . .
Att dricka alkohol, oavsett om det sker någon enstaka gång, så är det absolut inte bra för kroppen.
Trots det fortsätter många med det (även jag). Dumt så det förslår egentligen.

Staffan sa...

Jag tänkte snart skriva det första och sista kostinlägget på min blogg för precis som du så fokuserar jag inte så mycket på det (behöver ju inte det av viktskäl).

Armhävningar i kul. Jag såg i en tabell att för en man i min ålder var det "excellent" om man fixade 37 eller 39 st. Kändes bra då jag ganska lätt fixar 50 på raken, jag brukar köra 50, 30, 20, 10, med några minuters vila, de sista är tunga :)

Adam Crona sa...

Kul grej, tar det som en utmaning.

John sa...

Verkar vara en rolig app! Den skall jag införskaffa snarast. Apropå styrketräning har jag också märkt att det redan börjar hända saker. Har inte gymmat särskilt länge sen uppehållet men idag då jag skulle ta på mig min kavaj som jag köpte efter sommaren så märkte jag att den blivit trång över armarna. Det är iofs inte rätt ställe att ha muskler som löpare men det är ju kul när träningen ger resultat.

Trevlig helg!

John sa...

Verkar vara en rolig app! Den skall jag införskaffa snarast. Apropå styrketräning har jag också märkt att det redan börjar hända saker. Har inte gymmat särskilt länge sen uppehållet men idag då jag skulle ta på mig min kavaj som jag köpte efter sommaren så märkte jag att den blivit trång över armarna. Det är iofs inte rätt ställe att ha muskler som löpare men det är ju kul när träningen ger resultat.

Trevlig helg!

Huskatt sa...

Drar man alla armhävningar i ett svep eller ska man ha paus ?
för runt 100 fixar jag säkert, men sen vet i fanken, den blir det nog trögt.

Ingmarie sa...

jag räknar inte heller kalorier men jag är noga med vad jag äter. Vill inte stoppa i vilken skit som helst i min motor. ;-) Det funkar ett tag men förr eller senare visar det sig hur man tänkt och gjort. Så tror jag. (Sen finns det förstås alltid undantag)
det finns hur många galna appar som helst har jag märkt! Du ska få lära mig hur man fotar med självutlösare. (Eller är det en app det med?)
Du har en award att hämta hos mig med. :-)

Lennart sa...

Hej!
Det här kanske är lite "off topic" men ändå......

När jag skulle passera passkontrollen i USA för en månad sen så ställde de frågan: Varför skall du besöka USA? jag ska springa NYCM, sa jag. OK, får jag se ditt pass, sa tulltjänstemannen. OK, varsågod, sa jag. Då sa han: Är det verkligen du det här? Ja, sa jag, är det något problem. Då sa han att jag måste ha gått ner i vikt. ja, jag har tränat inför MYCM, sa jag. Då fick jag min stämpel.

Är inte heller så jätte intresserad av kost men som Ingmarie är jag ganska noga med vad jag äter. Gått ner i vikt har jag gjort utan att egentligen fundera så mycket på det.

Andrej sa...

Min axel har börjat komma i form igen, så... lite sugen blir jag ju på att fixa 100. Jag tror jag klarat ca 40-50, men det var länge sedan.

Daniel sa...

Mikael - Lurigt det där med alla olika dieter och det funkar väl säkert bra på vissa och inte på andra. Känns det bra så är det väl bara att köra på? Själv har jag aldrig testa någon diet och jag kan egentligen för lite om det för att ge mig in i diskussionen.
Något gott att dricka tycker jag man kan få då och då ;). Själv tar jag gärna ett glas gott vin till maten :)

Staffan - Ser fram emot det inlägget! :)
Intressant upplägg på armhävningarna. I det här 100-programmet är upplägget lite tvärt om och man kör flest reps på sista setet. Ska testa ditt upplägg!

Adam - Lyckat till! Berätta gärna resultatet om du tänker köra alla 6 veckorna. Vet inte riktigt om jag hänger med på utmaningen men armhävningar blir det här oavsett :)

John - Härliga resultat och bra kvitto på att du tränar rätt. Lite extra muskler är aldrig fel även om man inte har dom till löpning. Appen är riktigt bra så skaffa den gärna, det finns även situps och annat i samma "serie".

Huskatt - Programmets idé är att man ska klara 100st på raken utan paus efter som här 6 veckorna. Sedan ger ju många av passen betydligt fler armhävningar och som du ser i diagrammet så ligger man på upp mot 280st i slutet.

Ingmarie - Det är bra att se kroppen som en motor och tankar man skit blir det inte bra i längden ;)
Jag ska visa dig några appar jag använder när jag tar träningsfoto som jag tror du kan ha nytta av :)
Tack för awarden! Vad glad jag blir! Kram!!!

Lennart - Haha, den var bra! Tack! Roligt minne från ditt New York äventyr och det där med vikten är ju en fin bonus när man springer mycket :)
Måste in och läsa om din New York-mara! :)

Andrej - 100st är ett bra mål men oavsett så man klara 100st eller ej så ger det resultat. Jag klarade 30st som utgångsläge och fixa 70st på slutet. Kanske även 80st men då var dom nog inte riktigt godkända ;) Berätta gärna hur det går ifall du testar!