30 jan. 2011

Sega baksidor

 
Efter formtestet i torsdags, isig puckelpist i fredags och mangling av Sara igår var det idag ganska sega baksidor, speciellt vaderna som var stenhårda. Funderade på att ställa in dagens långpass och ta en tur till gymmet istället men när jag såg vilket väder det var fanns det inte en chans att jag gick in på ett gym. Man måste verkligen ta vara på ljuset när det finns och idag värmde dessutom solen skönt och fåglarna kvittrade, nästan vindstilla var det också.

Drog iväg på mitt pass som fick bli vad det ville, skulle inte benen fixa det kunde jag ta det som ett lätt återhämtningspass och bara jogga hem igen så hade jag iaf fått lite sol och frisk luft. Det gick ändå helt ok och efter 10km lossnade benen fint och jag njöt i fulla drag.Jag valde en runda söderut där man nästan kommer ner till havet, det är helt platt här och man ser långt ut mot havet där solen glittrar. Nu var det riktig fint att springa och sista milen flöt på skönt, passet blev 20km på 1:44 och det var såååå gott att få solljus idag!

Detta avslutade ännu en fin träningsvecka med 70km löpning plus en massa annat roligt och jobbigt. Jag tar med mig torsdagens lyckade formtest och kommer nu hoppa på ett 1:20+ program för halvmaran sista 10 veckorna innan säsongens första lopp. Kommer göra lite omjusteringar för att det ska passa just mig och nu är det dags att börja ladda på allvar, 10 veckor går fort och idag var nästan våren här!

8 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ser helt underbart ut! SE till att det är så om två veckor med!

anneliten sa...

Ser ut som barmark också. Nästan så att jag börjar förstå varför man bor i Skåne ;-)

Daniel sa...

Ingmarie - Ska göra mitt bästa! Det ska bli +6 nu i dagarna som kommer och fortsätter det i denna takten har vi +20 om två veckor! :)

Anneli - Japp! Det är barmark nästan överallt nu bortsett från skogen. Hoppas inte det kommer mera snö!

Olov sa...

Hej.
Härliga kort med en massa barmark. Här i Borås får man fortfarande fightas med en all snö.
Olov

LOPARJANNE sa...

Visst är det underbart! Ladda på nu och så inväntar vi våren... Ni ser ut att ha hunnit lite längre än oss i vår-racet :)

Daniel sa...

Olov - Håll ut! Barmarken kommer! :)

Janne - Det är verkligen skönt när man märker att det går på rätt håll och dagarna blir ljusare och ljusare! Vi ligger nog lite före här nere ja.... ;)

mikael sa...

Eftersom jag tränar inför maraton och försöker följa Szalkais program för 3.30 (där jag i alla fall försöker få till långpassen).
Ligger nu på v. 10

Känns dock som jag tappat i snabbhet under den här perioden.
Skulle köra ett test på 10 km men när jag insåg att jag hade passerat 22 min på 5 km gav jag upp.

Vad tror du om snabbhet kontra uthållighet?
Hur ska jag få till både och?

Daniel sa...

Svårt det där! Som Staffan skrev i en av kommentarerna till ett inlägg så vill vi motionärer vara bra på alla distanser mellan 5km till marathon och det är inte alltid så lätt att få ihop ;)

Tycker du ska köra efter programmet och inte bry dig så mycket just om tiderna på kortare distanser. Om jag inte minns fel från 3:00 programmet jag körde förra året som bygger du bara grund med mycket distans just nu. Dom riktiga fartpassen kommer senare i programmet och då kommer du också få mer fart i benen. Se det som att du bygger ett hus med en stabil grund att stå på och ha tålamod. Farten kommer senare ska du se!