5 feb. 2011

En fin löpardag


Löpningens dag idag och det blev dubbelt så många som förra året vilket var väldigt roligt. Min löparvän Petter dök upp och han är en riktigt trevlig prick, har träffat honom på både Markusloppet och Kävlinge Ultraintervaller under hösten.


Det blåste mycket idag men det vägdes upp av att det var varmt i luften och nästan lite vårkänsla, +7 grader var det så vinden blev aldrig riktigt jobbig trots att vi sprang längs havet och ut till brofästet. Himlen var ganska häftig idag och det var riktigt fint där ute, såg också många löpare som säkert hade samma uppfattning.

Efter 15km var vi tillbaka vid parkeringen och Petter tackade för sig då han skulle iväg på kalas. Själv körde jag lite till då jag gillar att springa i Malmö. För mig är som är van vid det öppna Söderslätt är det nästan lite "exotiskt" att komma in till Malmö och få springa.


Det kvittar om jag springer bland rostiga och skitiga industrilokaler eller om jag springer längs fina slingor ute i Västra hamnen. Alltid samma sköna upplevelse och jag inbillar mig att Malmö är en ganska bra stad för löpning?!


Efter totalt 22km var jag tillbaka vid kallbadhuset igen där jag tog några sköna dopp och bastade varmt. Fick också snackat lite skit och löst världsliga problem med dom trevliga gubbarna i bastun. Några var gamla löpare och sprang fortfarande så vi snackade om allt från meniskproblem till hur man springer skadefritt och skonsamt. Det östes också några liter eucalyptus-vatten på bastuaggregatet till allas förtjusning, i en torrbastu på 98 grader är det en häftig upplevelse som biter skönt i huden!


Den lyckade dagen avslutades sedan med en god fisksoppa och en liten skål räkor, saknade fikasällskapet lite men det satte ändå en fin punkt för löpningens dag. Nästa år kör vi igen, hoppas ni hänger på! Tack Petter för en jättetrevlig löprunda!

17 kommentarer:

Andrej sa...

Skön dag. Det är ju sånt man minns länge.
PS: Du som kör mycket Core - jag testade TRX idag: Riktigt lovande.

Katarina M-I sa...

Neeeeej,vad jag ångrar mig nu, vi var utanför jag och Emil, men vi trodde inte du skulle stanna och fika så vi gick aldrig in.

Nästa år är alla hela och vi kommer vara ett par hundra procent fler!!!

Ingmarie sa...

Vilken härlig dag! Den vill jag att du kör en repris på nästa söndag!Och vilken tur att du inte blev helt ensam...

Therese sa...

Två är bättre än en! Knasigt att inte fler dök upp, men du verkar ju haft en underbar dag ändå. :)

Olov sa...

Hej.
Det ser härligt ut på fotona. Har du alltid med dig kameran på löppassen?
Får nog börja med det också, man blir ju inspirerad.
Olov

Helena sa...

Härlig läsning, det måste blåst som tusan därute?! Du klarar alltså av att basta? Det är ju annars känt som MS-sjukas absolut värsta fiende. Jag fixar det definitivt inte:-( Värme är överhuvudtaget ett stort problem för mig. Skönt att det funkar för dig i alla fall!
Oops, om du kikar in på min blogg så ser du förresten att jag fått en tokighet för mig. Den inbegriper löpning tydligen... Eller något promenadliknande:-)

Ha det bäst//Helena

Jesper Scheutz sa...

Ååå bastu avis och vilken mat mumsigt, sen 7 grader varmt jag visste det våren är inte långt borta =)

Anonym sa...

Underbar löpning och trevligt sällskap! Tack för idag! /Petter

Daniel sa...

Andrej - TRX ser riktigt intressant ut. Det påminner om en gammal Aerobix Shaper som jag har liggande i garderoben. Den är bra till core men jag använder den aldrig ;)

http://www.aerobixshaper.com/howto.html

Katarina - Det var synd men det kommer fler tillfällen!...snart dessutom! ;)

Ingmarie - Jag vet en perfekt runda tills nästa söndag! Det kommer bli kanon! :)

Therese - Det var riktigt trevligt ändå! Många skador som tyvärr ingen kan råda över gjorde att det blev manfall...

Olov - Jag har nästan alltid med min iPhone, dels för säkerhet ifall jag skulle skada mig och behöva bli upphämtad och sedan tycker jag det är roligt att ta foton. Jag bara ställer den vid vägkanten och låter den ta ett gäng foto med några sekunders mellanrum, alltid fastar man på något ;). Testa ta med kameran någon gång, riktigt roligt! :)

Helena - Visst blåste det men det var inte så farligt som man kan tro. Bastu är inget större problem, är ingen "långsittare" och jag kan bli yr men det kalla doppet gör att jag fort bli människa igen. Jag tror också bastubadandet gör mig tåligare då symptomen blev värre förr än nu. Jag ska kolla in din blogg och se vad du har för tokigheter på gång! ;)

Jesper - Det var riktigt lyxigt idag! Våren är på gång, var så säker! :)

Petter - Riktigt trevligt, blev jätteglad att du dök upp! :) Hoppas kalaset gick bra!

Anna (Orka mera) sa...

Om jag är hel nästa år lovar jag att öka procenten lite till! Ser härligt ut det där!

Thomas sa...

Vad gött det blev i snålblåsten!
Nästa år nöjer jag mig inte med att visa mitt moraliska stöd.. Då kommer jag att springa själv:-)

Håller med om det du skriver om Malmö. Jag trivs nästan var jag än springer i den här stan! :-)

De kallar mig Linda sa...

Men hej! Jag hittade precis hit och såg att på löpningens dag sprang igår i Malmö.

Jag själv bor där och sprang 2 mil igår, själv. Så typiskt och onödigt! Jag får hänga på nästa gång (fast jag springer garanterat inte lika fort som er!) :)

Sara sa...

Tur att du fick lite sällskap i alla fall! Nästa år hoppas jag att det inte blir dubbelbokningar så bidrar jag också med sällskap :)

Jenny sa...

Mysigt!

Daniel sa...

Anna - Du är så välkommen så! ;)

Thomas - Malmö är verkligen kanon att springa i! Nästa år är du garanterat hel!

Linda - Välkommen hit! Hoppas du hade en lika fin tur som vi fick! Du är varmt välkommen en annan gång. Bry dig inte om tempo, det löser sig alltid!

Sara - Du är välkommen! Hoppas du hade det trevligt ute i Skrylle!

Jenny - :D

Cissi sa...

Säger som linda.. hittade precis oxå hit! Kul att hitta till lite träningsbloggar i malmö nu när jag är nyinflyttad här :)

Daniel sa...

Välkommen hit Cissi! Säger samma sak, kul med fler från Malmö! :)