1 mars 2011

Fullt ös medvetslös!

Intervaller stod på dagens schema och mina ben kändes bra igen efter helgens äventyr vilket bådade gott. Direkt när jag värmde upp kände jag att dom nog inte var så pigga trots allt och det var ganska stelt nere i vaderna. Sedan löpskolningen och styrkan i lördags har jag haft en träningsvärk som sitter högt upp och djupt in i vaden. Jag brukar terrorisera mina vader på alla möjliga sätt och brukar sällan få träningsvärk i dom men någon övning tog verkligen där den skulle. Har funderat på vilken övning det kan vara men kommer inte på vilken som tog så fint. Om du läser detta Sara och har någon idé får du gärna lämna en kommentar för denna varan vill jag ha mer av!


Efter 3km uppvärmning, lite stretch samt några stegringslopp släppte det värsta och jag drog på med intervaller på 12x400 med 1min gåvila. Planen var som sist att ligga under 80sek på alla och det gick fint trots den stela öppningen på passet. Jag var ganska ivrig och ville verkligen dra på för fullt idag, öppnade lite hårt med några riktiga rökare under 3:00-tempo i början. Visste jag skulle få äta upp detta senare och visst fick jag det! Jag fick verkligen utmana mig hela vägen men lyckades hålla alla intervallerna under 80sek och jag var totalt slut efteråt.


Sist jag körde detta passet var det helt rätt dag att springa men idag lyckades jag pressa ytterligare trots att det var lite stelt vilket kändes häftigt. Mitt dåliga högerben märkte jag heller inte av under hela passet och det talade samma språk som mitt vänstra vilket var glädjande. Kanske har förra veckans minskning av mängd och fokus på styrka istället redan gett resultat? Denna tuffa vecka har bara börjat så det återstår att se...

Dagens tider8 kommentarer:

Sara sa...

Du radar upp så fina tider gång på gång - imponerande!
Hmmm, jag vet inte specifikt en övning. Mycket av löpskolningen tar ju på vaderna, det kan inte vara en kombination? Annars är det tågång, sprätthopp och vristhopp som är inriktade på vaderna.

Andrej sa...

Och så tar vi avdelningen dumma frågor: Hur gör du när du mäter upp 400 meter? springer du på idrottsvall?

Ingmarie sa...

jag dreglar över den där barmarken! Och shit vad bra sprunget!! Kör enbenståhävningar på Pp:n. Vrid foten så du kör åt "alla" håll. D.v.s rakt fram, vinklad vänster, vinklad höger. :-)Börja med 2x10 sek åt alla håll och se hur du reagerar.

messan sa...

Ja, vad säger man...jo, att du är är en hurtbulle...en kämpe:). Hundra poäng till dig!

Visst är det så...fast jag vänder på det..vi är friska fast vi är sjuka.
Må så gott och ha det bra!
Kram messan

Daniel sa...

Sara - Det är säkert en kombination då som du säger. Jag brukar ösa på med mycket vikt och köra vader på gymmet men slarvar med löpskolningen. Den ska inte underskattas och jag ska försöka få in betydligt mer av den vara nu när jag så tydligt märkte mina brister. Tack för din input! :)

Andrej - Jag mäter med GPS klocka, den stämmer i stort sätt på metern. Jag lägger in mitt pass i den bara och så piper den när jag ska börja och stanna. Enkelt och bra och jag kan koncentrera mig på att springa järnet! :)

Ingmarie - Vi är verkligen bortskämda med barmark här nere! Körde idag på hårt packade grusvägar och det var riktigt skönt :).
Tack för tipset med PP:n! Ska dit imorgon och då kommer jag testa detta!

messan - Tack tack! Visst är vi friska trots att vi är sjuka och vad den där magnetröntgen än visar så är det hur VI MÅR som är det viktiga! :)
Kram på dig!

John sa...

Attans vilken fart det är i dina ben! Om du fortsätter så där så kommer väl inte tussilagon våga sig upp ur marken :)

Daniel sa...

Det är alltså därför den inte vill komma upp?! ;)

Sara sa...

Om du är van vid tunga vikter kan hoppen och det mer explosiva säkert ge träningsvärk trots att du har starka vader. Man blir bra på det man tränar - lite hopp som komplement är säkert bra :)