19 apr. 2011

Inspirerande kväll

Jag var på föreläsningen "Lidingöloppet On Tour" ikväll och det blev en väldigt inspirerande tillställning. Föreläsningen i sig bjöd kanske inte på så mycket nytt under solen men kryddat med en gemensam löptur i fint väder med trevligt sällskap så blev det riktigt lyckat.


Det var runt 100 personer som dök upp och föreläsningen hölls av en av Lidingöloppets sjukgymnaster. Idag handlade om skador och det var egentligen inte så mycket nytt för min del som sagt. Det tål dock att upprepas hur viktigt det är med förebyggande och att inte bara springa på utan även att bygga upp kroppen på rätt sätt så den klarar av all tuff belastning som löpning trots allt innebär.


Efteråt hade Björnstorps If ordnat fint med gemensam löpning med olika tidsharar för 10km slingan. Jag valde den snabbaste gruppen ihop med Mikael och Johan som också var på plats. Hade en riktigt trevlig pratstund och kilometerna tickade på fortare än kvickt. Vips hade vi pratat bort den smått kuperade 10km slingan på 44min blankt och vi var nöjda med vår kväll! Ser fram emot nästa tillfälle om två veckor!

7 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Pratat bort slingan på 44 minuter???? Shit holy moses, jag pratade inte precis när jag sprang på samma tid i lördags...

Så bra att det var roligt! Jag kommer nästa gång. Fast tar nog en annan grupp :)

Johan Nilsson sa...

DANIEL!
Det var najs igår. Kul att springa några stycken då jag annars själv brukar jogga i min ensamhet.
Riktigt schysst väder.

Emilia sa...

Hej Daniel!

Tack för din kommentar. Det har varit fullt upp överallt så därför är jag lite frånvarande nu :)
Min tandinfektion har precis blivit bra, jag har inte alls kunnat tränat som jag velat och formen (den har åkt på semester)... Så jag är inte säker på om jag kommer att springa loppet och om jag inte gör det så kommer jag nog resa bort några dagar. Kan inte bestämma mig än, vill känna lite hur kroppen känns i veckan. Eventuellt så tar jag loppet som ett lugnt distanspass (fast det är lättare sagt än gjort med en tävlingshjärna...) fast kanske en bra utmaning :P. Går det bra att lämna besked i början av nästa vecka?
Mvh Emilia

Thomas sa...

Spännande!

Jag kommer som sagt också nästa gång, även om jag nog bäst hade behövt snacket om skadeförebyggande:-)

Daniel sa...

Anna - Slingan var väldigt lättsprungen igår! ;) Då ses vi nästan gång, hoppas foten blir bra så vi även ses på Sydkustloppet innan dess, håller tummarna!

John - Precis! Najs!!! Riktigt fin kväll blev det! :)

Emilia - Nemas problemas!!! Återkom du nästa vecka så plussar jag bara på platserna. Tråkigt att missflytet fortfarande håller i sig. Hoppas du kommer till start!

Thomas - Hehe! Jag tror egentligen att du redan är expert på skador så du missade inget ;)

Mikael Björk sa...

Ja det var en härlig löpa. Tack för sällskapet och pratstunden!

Daniel sa...

Tack själv Mikael! :)