14 juni 2011

Klubb

Blev för några dagar sedan tillfrågad ifall jag ville komma ner och träna ihop med vår lokala löparklubb som heter IFK Trelleborg. Tyckte det var kul att bli tillfrågad och jag har ju dessutom funderat på att gå med i klubb förut. Jag vet att vi har en klubb här nere men jag trodde inte att dom hade aktiviteter för någon som mig men visst har dom det. Dom har träning flera gånger i veckan och den fina banan ligger bara 8km från hemmet. Lite lång uppjogg och nerjogg kanske men vill jag ha lite extra distans i passet finns det fina möjligheter.


 Så här fint var det ikväll! Visst blir man sugen på att springa!

Fick ett mail under dagen att det skulle bli intervaller på 6x1000m i 3:30-3:40 vilket kunde passa mig bra inför Malmömilen. Åkte ner och träffade ett gäng trevliga killar, några ansikten hade jag sett innan och några var helt nya. Lite lustig känsla att alla hade koll på mig och ibland stämmer det bra att alla känner apan. Ganska skönt ändå och dessutom slipper jag förklara en massa samt hålla min sjukdom hemlig, alltid svårt hur man ska lägga fram det där på rätt sätt.

Passet gick kanon och en av killarna som hade bra koll på tempo tog täten och drog. Vi turades om lite också och på några intervaller gick jag upp och drog på slutet. Lite annorlunda för mig som inte är van att köra på känsla och jag pressade nog på lite för hårt under slutet av några intervaller. Anledningen till detta var att jag äntligen hade pigga ben och två dagars vila var nog exakt det som behövdes.


Snittade tusingarna på 3:36 och hade nog fyra tusingar till i kroppen i minst samma tempo men det spar jag tills lördag. Den avdomnade känslan i benet är kvar och när jag pressar känns foten som en stor ballong. Märklig känsla men den ser normal ut och nog sjutton går den att springa på vilket är väldigt glädjande!

Det blev en skön kväll och jag fick en bra känsla av killarna samt klubben. Nu går jag med och tävlar för IFK Trelleborg, känns spännande!


12 kommentarer:

Adam Crona sa...

Härligt att du gått med i en klubb nu. Då kanske vi ses på någon DM tävling snart =)

Mikael Björk sa...

Gött!

Då är det snart slitsade shorts och spikskor.

:-)

Daniel sa...

Adam - Inte omöjligt, är 76:a och veteran i år ;)

Mikael - Haha!!! Nejdå, jag fortsätter köra på i korta tights ;)

Thomas sa...

Skitkul! Det ger säkert en helt ny dimension på träningen :-)

mikael sa...

Har papperen gått iväg till Socialstyrelsen? Hur lång tid tar deras bedömning?
Kunde ni starta upp hemutredningen utan deras svar?

Anonym sa...

Kul att du testat att träna med en klubb! Det har inspirerat mig att träna hyfsat regelbundet med betydligt snabbare löpare. De är ju också människor så varför skulle man inte kunna bli lika snabb liksom... :-)

Daniel sa...

Thomas - Får se vad det kan ha för effekt! ;)

Mikael - Hemutredningen startar när Rättsliga Rådet "gillar" min ms vilket bör vara någon gång efter sommaren. Sista undersökningarna var idag och nästa vecka åker papperna iväg för bedömning.

Hempa - Visst har dom en del mänskliga sidor ;)
Har läst att du brukar träna med klubb och du har ju fått bra fart på benen. Säkert hade det gått lika bra utan klubb men jag tror ändå det ger lite mer och framför allt får man mer variation i träningen :)

Ingmarie sa...

Vad roligt! Och grattis till klubben som får dig i deras "stall"! :-)
Veteran? Ha! Du är bara ungdom ännu. :-)

anneliten sa...

Jag tror det är helt rätt för dig! Och om det inte är det så är det ju bara en årsavgift eller nåt...

Magnus S sa...

Vad kul Daniel! Brukar träna tisdagsintervaller med IFK men har inte kunnat vara med så mycket under våren. Brukar ibland också springa ett lugnare distanspass på måndagar kl 17 med IFK. Lycka till i Malmö på lördag. Vi kanske ses där. Har du fått schema för kommande tisdagsintervaller?

mikael sa...

Tränar med Mölndal Outdoor IF
Det fick mig att bli bättre löpare. Hade löptränat i 6 månader och kände att jag behövde en utmaning för att kunna förbättra mig.
Så nu har jag tränat intervallpass varje tisdag med klubben i 2½ år.
Det är fortfarande lika kul att träffa sin löparkompisar varje vecka och utmana sig själv.

Daniel sa...

Ingmarie - Tack! Ungdom vet till sjutton! ;)

Anneli - Visst är det så men jag tror det kommer passa perfekt. Bra avstånd och trevlig klubb så det kommer bli bra :)

Magnus - Roligt! Då ses vi på någon träning framöver! Har inte fått något schema men kommer vara med på intervaller igen på tisdag. Jag fick dock förklarat veckoschemat och det passar mig bra. Lycka själv till på lördag och ser du mig så hojta till!

Mikael - Låter lovande! Ser verkligen fram emot allt kring att springa med klubb och kanske kan jag bli en bättre löpare också?! :)