14 juni 2011

Uppdatering om benet och extra vila


Mitt vänsterben vill fortfarande inte bli riktigt bra och igår pratade jag med min naprapat om det. Problemet verkar inte sitta i benet utan det är säkert en kota i ryggen som klämmer. Jag har antagligen fått en svullnad när jag satt på huk och pressade med slagborret under renoveringen för två veckor sedan.

Jag är också svag i underbenet och det märks tydligt i vissa övningar som hälgång vilket är helt omöjligt. Det finns ingen kraft att gå på hälen utan foten landar platt på marken och jag funderar över hur detta påverkar mitt löpsteg? Min naprapat lät heller inte speciellt positiv när det gäller prognosen av detta men jag håller tummarna att jag ska bli helt återställd. Jag ska jobba med lite övningar så som McKenzie Press och hoppas det kan avhjälpa problemet. En bra övning för ryggen som jag förvisso redan gör men nu blir det mer av denna varan!Jag känner mig som en riktig klant så här i efterhand och kan inte förstå hur jag tänkte när jag satte mig i en dålig arbetsställning med en vibbrerande maskin? När det gäller löpning så gör jag mitt bästa för att hålla mig skadefri på alla sätt och vis också gör jag något så dumt som detta!

Efter lördagens tuffa pass har jag också tagit ut 2 dagars total träningsvila då känslan inte var bra under passet. Dels strulade mitt ben och dessutom var benen väldigt tunga men nu hoppas jag dom ska vara lite piggare när jag idag startar upp träningen igen.

Jag kan springa med benet och det är inget farligt så jag satsar fortfarande på att springa Malmömilen på lördag. Ska försöka få lite fart i benen nu i dagarna samt boosta mig med mirakelspenat så ska det nog gå bra. När det gäller tider och förväntingar så har jag suddat ut det helt ur mitt huvud. Jag kommer springa så fort det bara går men jag har inga målsättningar och det får bli vad det blir. Känns bra och det ska bli riktigt roligt att springa på lördag! Ett helt nytt lopp i Malmö med över 4000 löpare och dessutom en efterföljande kväll med trevliga löparvänner, kan inte gå fel oavsett formen!

11 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Attans också...

Jag kommer inte springa alls på lördag.
Har inte tagit ett löpsteg på två månader. Att börja med fullt spett på 10k kändes inte så klokt:)

Kram

Anna (Orka mera) sa...

Attans! Så himla typiskt med den vibrerande maskinen! Håll dig borta från den i fortsättningen. Hoppas det blir bra snart. Har själv plockat ner förväntningarna inför lördag och kör det mest som en kul grej! Tyvärr utan grillning på kvällen :(

Johan Nilsson sa...

DANIEL
Hoppas vi ses på lördag. Får följande associationer: Vänta på mig efter att du gått i mål. Beräknad väntetid ca en kvart

messan sa...

Nu får du vara rädd om dig och träna lite lagom.
Kram messan

Daniel sa...

Katarina - Fast du minns väl hur det gick i Trelleborg förra året! ;) Men klokt att avstå!
Kram!

Anna - Jag har stor respekt för den där maskinen hädanefter! Tror det kommer gå bra för dig på lördag, du såg pigg ut i lördags trots en mara bakom dig. Synd du inte kan vara med på kvällen!

Johan - Det är nog du som får vänta på mig. Du såg också pigg ut i lördags och din sub40 på träning var ett fint formbesked! :)

Messan - Jag ska vara rädd om mig! Sedan är "lagom" alltid lite svårtolkat!? ;)
Kram!

Katarina M-I sa...

Ja hel**e vad det gick undan där!
Känns avlägset i dagsläget:)

Tyvärr är jag inte alls i närheten i dagsläget. Och vägen att acceptera det var inte helt enkel!

Adam Crona sa...

Ja, se till att vänta i mål så kommer jag in 15-20 minuter senare =) Vi kanske syns i vimlet innan också.

Thomas sa...

Kör på med spenat.. det är verkligen ett undermedel!

Daniel sa...

Katarina - Fast du är där fort när du snörar på dig skorna igen så misströsta inte!

Adam - Hoppas vi ses! Tror jag kommer vara där i god tid!

Thomas - Spenat gör verkligen skillnaden! Har precis satt i mig en efter kvällens intervaller! :)

Ingmarie sa...

Vilket skit!
hade du bott här hade jag skickat dig till Danne samt visat dig en bra Pp övning...
ta hand om dig!

Daniel sa...

Inget kul och blir det inte bättre på egen hand får jag inte till min naprapat för att se om han kan avhjälpa det. Vi har bara pratat i telefon.
PP-övning fö ryggen låter intressant! :)