20 juli 2011

Ett brutalt pass

Tisdagen bjöd på strålande sommarväder och jag körde en av mina favoritstegar på 5+5+4+4+3+3+2+2+1+1min med 1min joggvila rakt igenom. Visst är detta en lugnare vecka men med lugnare menar jag mindre mängd vilket blir endast 3 löppass med 2 kvalitetspass och någon typ av långpass.


Dagens stege kom till att handla mycket om mina Puma Roadracers som jag av någon anledning ville springa i idag. Jag tänkte inte på att jag inte sprungit i dessa sedan jag klev av löpbandet efter vinterträningen vilket verkligen skulle straffa sig! Min kropp är så van vid mina Newtons nu, allt annat känns jobbigt och jag får använda andra muskler än vad jag brukar.

Mina ben var pigga idag men jag kände direkt att jag ändå skulle få jobba hårt då löpkänslan inte var som den brukade. Jag öppnade första "femmorna" på 3:50-tempo och sedan ökade jag farten efterhand som intervallerna blev kortare för att sedan avsluta "ettorna" i 3:15-tempo. Hela paketet kryddade jag med lite stressande filmmusik som jag lagt in i en ny spellista för lite tuffare pass.Det här passet blev något av det jobbigaste jag gjort på länge! I stort sett hela passet hade jag vinden mot mig och svetten sved i ögonen medan jag fick ta i från tårna för att få runt benen. Det var inga lätta steg och det var nog ingen vacker löpning när jag spottade och fräste mig fram över Söderslätt. Ett brutalt pass som gjorde mig toktrött och dessutom drog jag på mig en blånagel på ena stortån. Blä!!!!


Jag var så trött efteråt att jag inte orkade köra hela nerjoggen på 2,5km utan fick lägga in promenader då benen totalstrejkade. Detta har aldrig hänt och det var en märklig känsla då jag trots allt kände mig pigg och hade gott om energi i resten av kroppen.

Det blev lite av ett skitpass men jag fick ändå ihop 14km löpning (inslag av gång på slutet) med 30min intervalltid där snittempot blev 3:44. Jag tror också passet fyllde sitt syfte då musklerna under kvällen har gjort sådär "skönt/ont" som Marcus som så bra beskriver den där känslan. Passet lärde mig dock en läxa att aldrig springa tuffa kvalitetspass i skor jag inte testat på ett tag! Nu hoppas jag inte träningsvärken blir för jävlig, för den lär komma känner jag!

5 kommentarer:

JOHN sa...

Riktigt bra fart trots motvind! Inte konstigt att du blev trött. Det var längesen jag körde den där stegen. Kan hålla med om att den är riktigt grym.

Synd att det inte blir Stockholm för din del nu när jag är anmäld... Kan du inte fråga ifall de inte kan tänka sig att gifta sig på Stockholm Stadion?

mikael sa...

Den där stegen måste jag testa ...
Tycker du hade bra fart trots motvinden. Din form är fortsatt god

Händer det nåt angående adoptionen?

Andrej sa...

Får du träningsvärk har du gjort ett kanonpass och inte ett skitpass!

Daniel sa...

John - Ös på med stegen tycker jag, den ger bra träning! Lite synd med Sthlm men vi ses kanske på Lidingö i höst? :)

Mikael - Klart du ska testa den, rolig och tuff även om jag inte hade så roligt just denna gången ;)
Händer inte mycket med adoptionen! Mina "sjukpapper" ligger uppe hos Rättsliga Rådet i Sthlm och väntar på granskning innan något mer händer. Dom jobbar nog inte på högtryck under sommaren och jag tror det kommer ett besked någon gång i augusti. Detta har vi dock räknat med så det är bara att sitta lugnt i båten ;)

Andrej - Det brukar vara ett gott tecken och kvitto på att något hänt ;)....det var väl ett kanonpass då jag har träningsvärk nu :)

Therese sa...

Jag tycker alltid att det är så svårt att veta vilket tempo man ska hålla på intervallstegar. Tänkte köra den här senare i veckan, och ville bara höra hur du gör. Hur snabbt springer du i relation till tex ditt tävlingstempo på milen? Och hur mkt ökar du när intervallen blir kortare?