31 aug. 2011

Ändrade planer

Min plan var att denna och nästa vecka skulle bli riktigt tuffa med mycket mängd men efter lite funderande har jag ändrat mig. Senaste tävlingarna har gett mig ett fint kvitto på att jag borde vara i form för sub2:15 som är mitt mål på Lidingöloppet. Tycker därför det är lite dumt att utmana för mycket med löpmängden med risk för skador så här tätt inpå loppet.

Jag kommer istället satsa lite extra på mina kvalitetspass och utföra dom bra samt lägga in några långpass innan loppet. "Mellanmjölks-passen" skalar jag bort och lägger istället in lite extra styrka med fokus att stärka upp mina svaga punkter. Tycker detta känns helt rätt då jag inte vill riskera något så här nära inpå loppet!


Istället för löpning blev det idag ännu ett pass på gymmet där jag körde mycket bålstyrka under 60min. Jag var lite orolig för hur kroppen skulle kännas då jag satte i mig en dos bromsmedicin igår. Detta med tanke på dom kraftiga biverkningarna jag fick senast men till min lättnad var allt som vanligt igen. Mycket Powerplate blev det som brände till skönt runt magen och ännu ett lyckat pass!

5 kommentarer:

sara sa...

Viktigast är att du är nöjd med ditt upplägg, då blir det bra.

Men jag tycker att det låter smart. Och då kan du satsa extra mycket i backarna på lördag :D

Staffan sa...

Det ska bli spännande att följa dig på Lidingö i år och jag skulle bli riktigt förvånad om du inte fixade silverpengen i år med den fina utvecklingen du haft i år!

Mikael Björk sa...

Jag känner att en förkylning smyger på, så en eventuell justering av mina slutveckor är tyvärr inte självvalda. :-(

mikael sa...

Den senaste månaden har det blivit allt färre mellanmjölkspass för min del. Färre km men mer kvalitet.
Två intervallpass, ett pass med lite högre fart över 10 km och försök till ett långpass ca 18-20 km

Daniel sa...

Sara - Det känns rätt när jag lyssnar på magen! ;) Ska ladda lite extra inför lördag! :)

Staffan - Det är verkligen roligt att du hänger med här! Har höga förväntningar på LL i år men kommer inte deppa ifall det inte går. Resultaten hittills har varit över förväntan och jag är jättenöjd!

Mikael Björk - Naaaj! Ingen förkylning nu! Fast kag tror du ligga bra på det ändå så bara rid ut skiten och kör lite mental styrketräning istället :)

Mikael - Låter som ett bra upplägg, får kanske ta copy-paste på det där? ;)