29 aug. 2011

Tre tävlingar och en biverkning


Jag har nu sprungit tre tävlingar tre helger på rad och det har verkligen gått över förväntat. Det känns som jag höjt mig ett snäpp i min löpning och träningen under sommaren har gett resultat. Innan dessa tävlingar hade jag också tränat riktigt tufft under två veckor för att få någon typ av superkompensation när kroppen sedan fick hämta hem lite igen. Det var första gången jag gjorde detta på allvar och det gav verkligen resultat!

Jag skrev också att jag skulle göra samma sak inför Lidingöloppet ifall det visade sig vara effektivt så nu blir det därför två tuffa veckor igen innan jag hämtar hem inför Lidingöloppet. Tanken var att börja redan idag men jag åkte på en ordentligt smäll igår kväll vilket gör att jag får vila lite extra istället.

Jag fick en otrevlig väckarklocka att bromsmedicinen jag står på är starka saker. Antagligen träffade jag fel med gårdagens spruta vilket gjorde att medicinen rusade ut för fort i kroppen. Har hört att detta kan hända och jag har märkt av det förr men aldrig så här kraftigt. Ca 45min efter injektionen fick jag ont i hela kroppen och däckade i soffan med feberfrossa. Det höll i sig till mitten av natten och jag vaknade på morgonen med kraftig huvudvärk som antagligen berodde på vätskebrist.

Nu har det släppt som tur är och jag börjar få ordning på balansen i kroppen. Kanske blir det ett lättare pass på gymmet innan mitt kvällsskift och känns det inte bra så avbryter jag. Jag vill väldigt gärna till gymmet idag då en av tränarna har "terroriserat" mig (på skoj) att jag inte har något att komma med förrän jag springer milen under 37min. Jag måste bara in där idag och sticka upp 36:59 i huvudet på honom!!!!

5 kommentarer:

Suzan sa...

ajdå, ta det lugnt o krya på dig!
*håller tummarna inför lidingö!*

Karin sa...

Du har jobbat på bra! Snygga medaljer (jag som annars är föga inponerad av medaljer, så länge man inte vinner)

Andrej sa...

Jaja... revansch är en rätt som smakar bäst när den serveras kall!

Helena sa...

Jättefina medaljer! Tror att cykelloppsarrangörerna får ta sig en titt på löparditona :-D Du ska vara jättestolt över dina prestationer, stort grattis till dina fina lopp igen!!!

OJ! har du aldrig haft biverkningar förrän nu? Du är du en EXTREM lyckost vågar jag påstå. Det du beskriver hade jag (och många med mig) i princip efter varje spruta i flera år :-(( Det är ju mycket vanligt med de preparaten som finns, Avonex, Rebif m m. Tar du ingen Panodil eller Ipren i samband med din? Det brukar vara standardrekommendation annars. Men har du klarat dig hittills ska du som sagt vara glad för det och vi hoppas det var en engångsföreteelse. Jag är så glad att slippa skiten... fast jag tar ju en bromsmedicin som kan vara dödlig, vete fan vilket som är kuligast...

Håller tummarna att det går bra bättre nästa gång.

Kram H

Daniel sa...

Suzan - Jag lyssnar på kroppen! Tack för tummarna!!! :)

Karin - Är heller inte mycket för medaljer. Får hellre en funktionströja som man har nytta av ;)

Andrej - Så sant så! :)

Helena - Jag hade dessa biverkningarna första månaden men då kom dom inte så tätt inpå som 45min, det var mera 3h efteråt. Därför tror jag det "rusade" ut för fort av någon anledning. I början körde jag med värktabletter men nu gör jag aldrig det. Får hoppas detta var en engångsföreteelse för det borde inte komma biverkningar av detta slaget nu när jag kört med bromsen så pass länge.

Tack för tummarna! Är lite nervös för nästa injektion....

Kram!!!