21 sep. 2011

Laddningen kom av sig lite


Jag åkte in till djursjukhuset efter jobbet i hopp om att få hem vi lilla hund igen men dom ville behålla henne ett dygn till för fler undersökningar då man inte hittat felet än. Vi pratade också pengar vilket fick mig att fundera på att vi har det bra som har den vården vi har i vårt land där alla kan få vård gratis som behöver. Visst finns det mycket som kan bli bättre men jämfört med vissa andra länder är det riktigt bra här. Detta gäller dock inte husdjur vilket väckte tankarna...

När det gäller vår hund så kommer hon kosta en del och det är tur att vi har försäkring men den täcker ju inte hur mycket som helst och imorgon är taket på 28 000:- nästan nått. Tänkt om det hade varit så här med människor och vilka beslut och effekter detta kunde fått? Imorgon har dom dock gjort allt dom kan göra och förhoppningsvis har dom en plan för henne, oavsett hur det går så har vi gjort allt vi kan vilket känns väldigt bra!

Jag fick inte träffat henne idag då jag inte ville lämna henne en gång till för att hon gillar inte när man lämnar henne. Lite tråkigt för jag hade sett fram emot att få träffa henne idag men förhoppningsvis kommer hon hem imorgon. Hoppas verkligen på detta!!!


När det gäller loppet på lördag så har detta gjort att jag tappat fokus lite men loppet ska fortfarande springas! Får vår lilla hund komma hem igen så har hon en mysig helg inbokad hos mina föräldrar medan vi är i Stockholm och hon trivs verkligen där. Även om jag tappat gnistan lite så körde jag idag sista passet inför loppet och kroppen kändes kanon. Körde ett pass med fart där jag sprang 10km på 42min med fart och flyt på 8x3min i mitten. Fartpartierna blev runt 3:30-tempo och flytet (vilan) blev 4:30-tempo, ett skönt pass och jag är riktigt hoppfull inför lördag även om jag inte är så laddad just nu.

7 kommentarer:

anneliten sa...

Då är vi två som tänker på annat än LL. Det kan gå bra det också. Var i riktig kris en gång inför en mara och det blev PB ändå, ett PB som i och för sig är krossat nu.

Sofie RW sa...

Söta voffsingen. Hoppas det finns nåt att göra!

Helion sa...

Hoppas att det går bra för vovve!
Vi fick nyligen hem räkningen för operation och efterföljande djursjukhusvistelse för vår allätande bullterrier (tarmarna pallade till sist inte alla trasmattor, strumpor och pinnar). 65000:- landade det på och då hade försäkringsbolaget betalat sitt maximum redan. Man känner onekligen tacksamhet för att "människorvården" är så pass subventionerad som den är...

Erik Aschan sa...

Jag hoppas på allt det bästa för dig och din kära hund. Tänkte på dig i söndags när det var en inlaga i DN om Neurologiska sjukdomar. Min fru var med i den bl a.
Du kommer ta medaljen på söndag, Daniel. Believe!!!

Staffan sa...

Håller tummarna för att allt går bra och att ni får hem fina hunden i bättre skick till helgen, nackdelen med husdjur (ibland) är att man blir så fäst vid dem, speciellt när de är sjuka...

Ang loppet så brukar det nästan bli som bäst när man inte går och tokladdar! Stort lycka till på lördag, du kommer därifrån med en silvermedalj, det vet jag! Tiden? 2:12:38, varken mer eller mindre så nu kan du slappna av!

Petra sa...

Ojojoj, fina lilla vovven - hoppas hon far komma hem snart och att det gar att gora nagot at problemet.... Skickar en massa energi bade till dig och vovven! Kram (Och lycka till pa Lidingoloppet desssutom!!)

Daniel sa...

Anneli - Skönt att höra! Det har verkligen varit allt annat än fokus på LL idag också...

Sofie - Tyvärr ser det mörkt ut.. :(

Helion - Ja jäklar vad det kan kosta! Hundar kan verkligen vara dyra men vår har varit ganska billig fram tills nu iaf.

Erik - Tack! Vet inte riktigt vad jag själv tror idag men det ser ut som jag kommer stå på startlinjen trots allt.

Staffan - Det är verkligen jobbigt för man blir verkligen fäst vid dom och det är väldigt tomt när dom inte finns där. Låter som en bra tid du tror på, får se på lördag vad som händer ;) Tack för lyckönskningarna!

Petra - Tack! Ser inte bra ut men det finns ett litet hopp, tyvärr väldigt litet :(
Kram tillbaka!