18 nov. 2011

Fortfarande på benen

Om någon undrar hur det går för vår krassliga hund så är hon fortfarande på benen och står nu utan medicin sedan en vecka tillbaka. Medicinen hjälpte inte mycket och hon är fortfarande inte frisk men läget är stabilt. Veterinären tror ju att hon har ett grässtrå i nosen som gör att hon får inflammationer men trots att dom gjort undersökningar för massor av pengar har dom inte hittat något och vill göra om samma undersökningar igen. Har skrivit mer om det i detta inlägget.

Själv tror jag det är något helt annat och kanske kan det ha med immunsystemet att göra då hon alltid har haft problem med allergi och eksem. Hon börjar närmar sig 11år och någonting har nog slagit bakut vilket gör att hon får inflammationer i nosen, det är min teori!

Jag har läst på lite och har nu testat lite andra saker sedan hon slutade med medicinen förra fredagen. Hon får 2000IE d-vitamin varannan dag och sedan får hon slemlösande Bisolvon i barndos varje dag. Det är för tidigt att dra några slutsatser men hon verkar inte bli sämre och skiten i nosen släpper bättre. Något som jag dock märkt skillnad på är humöret för hon är mycket piggare och gladare vilket också borde tyda på att d-vitaminen kan ha effekt på skiten. D-vitamin sägs ju vara immunmodulerande och stämmer min lilla teori så borde det ju ha lite effekt kanske?

Hon visar sidor som hon inte gjort på länge och vill busa och ha brottningsmatcher med mig, riktigt härligt att se! Visst är hon inte frisk och hon är ju gammal men så länge hon mår på detta viset tror jag inte vi behöver bekymra oss för att hon lider. Även om denna huskuren verkar hjälpa så kommer säkert denna skiten ta knäcken på henne en vacker dag. Vi vill bara att hon ska ha det så bra som möjligt nu sista tiden och är jättelada för varje dag hon finns med oss!

Vi skämmer också bort henne på bästa sätt!2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Shit vad häftigt! Finns det forskning/undersökningar på hur D-vitamin funkar på djur?

Daniel sa...

Visst är det häftigt och det går fortfarande på rätt håll :)
peppar peppar! ;)

Har inte hittat något speciellt angående studier utan ville mest försäkra mig om att det inte var skadligt med d-vitamin.
Hittade dock lite om att hundar kan ha brist och dom kan visa det genom att äta vissa saker som dom annars inte skulle gör. Vår hund äter dom sakerna med glädje. Annars verkar man ju ge hundar samma som till människor så d-vitamin borde ju ha samma effekt tycker jag.