15 nov. 2011

New York 2012?


Jag vänder och vrider lite på det här med att springa New York Marathon nästa år då jag lyckades med årets mål att kvala in med en tid under 1:23 på halvmaran. Anledningen till mitt huvudbry är att dom efter 2012 kommer göra det bra mycket svårare att kvala då det 2013 ändras till 1:19 på halvmaran för min ålder. Visst har jag höga mål och kanske kan jag även fixa detta men det kommer krävas mycket av mig om jag ska sätta en tid på sub 1:19.

Med tanke på adoptionen kommer jag med största sannolikhet inte kunna springa loppet men mitt liv blir oftast inte som jag planerar. Tänk om jag sitter och rullar tummarna hemma när startskottet smäller vid Verrazano Bridge nästa år och jag hade kunnat vara där? Hmmmmm???

När det gäller adoptionen så vill vi ju adoptera ett barn med special-needs och detta kan gå väldigt fort. Går allt som planerat kan det hända häftiga saker redan till sommaren men man vet ju aldrig riktigt hur lång tid allt kan ta. Därför funderar jag på att chansa lite och slänga in en anmälan till New York Marathon 2012. Jag hoppas givetvis att jag har fullt upp med att vara pappa men man vet ju aldrig vad som händer. Låter det som en dum idé?

Frågan är när anmälan stänger? (den har inte öppnat än)
Vad kostar det att anmäla sig när man direktkvalar?
Får man tillbaka något av anmälningsavgiften ifall man avbokar?

Någon som vet detta kanske??? Tacksam för svar!

15 kommentarer:

Erik sa...

Hej D
Startbevis: 150 dollar
Nej, du får inte tillbaka några pengar om du avbokar. Du får heller inte springa 2013 om du skulle avboka 2012 (som man kunde tidigare).
Anmälan stänger när det är fullt. Kommer nog gå rätt så fort...
Slutligen: JA!!! Klart du ska springa!

Morgan sa...

Det brukar väl kosta mer än $150? Det brukar förstås skilja en del mellan de som har en adress i USA och de som kommer utifrån.

Det är sant att man inte får tillbaka pengarna, men kan kan fortfarande skjuta upp deltagandet till året efter. Det de har tagit bort är möjligheten att skjuta upp det ännu ett år.

Jag ser också gärna att du springer igen!

MALIN sa...

Har inga svar på dina frågor.
Men klart är att du ska anmäla dig!

Tobias sa...

Enligt http://www.nycmarathon.org/entrantinfo/apply.htm ar ar det bra mycket dyrare.

Processing Fee
US $11
This fee is required for all applicants. This fee is non-refundable and will be processed when we receive your application.

Non-U.S. Residents (including Puerto Rico)
US $281

Once you have been accepted, your entry fees are non-refundable and non-transferable under any and all circumstances, including, but not limited to, cancellation of the event or of your participation.

NYC marathon ar ju valdigt speciellt for dig, sa bara du kan avgora om det ar vart det.

Erik sa...

Ni har naturligtvis rätt. Jag läste fel. Men Morgan, är du säker på att det går att skjuta upp fr 2012-2013? Jag tyckte mig läsa att det inte skulle gå.
Qualifying by cancelling entry. In the past, applicants to the marathon who canceled their entry according to cancellation guidelines were eligible for guaranteed entry to the following year’s race, and could continue to cancel (and receive guaranteed entry) in subsequent years. Our new policy preserves the cancellation policy but prohibits guaranteed entry by this method following a second consecutive cancellation. Applicants who cancelled in 2010 and 2011 are grandfathered in.
Example: Jane is accepted to run the ING New York City Marathon 2011. She develops an injury and cancels her entry. Jane is eligible for guaranteed entry to the 2012 marathon even if she also cancelled in 2010; however, if she enters and then cancels her entry to the 2012 marathon, she is not eligible for guaranteed entry in 2013.

Anonym sa...

Jag tolkar det som Morgan av den texten att döma som du postat Erik. Det var ju eftersom hon i exemplet redan skjutit upp det ett år som det inte gick.

Karin sa...

Anmäl dig! Antagligen blir det då så att du bli pappa fortare än kvickt (och kan då inte springa men har ju vunnit ändå) eller - trots att murphys law förbjuder detta - så drar adoptionen ut på tiden och du får trösta dig med ett varv på Manhattan! Kram!

Staffan sa...

Endast du kan såklart avgöra vad som är rätt! Jag var ju 32 sekunder ifrån att kvalificera mig på halvmaran i september och skulle lätt fixa kvaltiden näst år då jag fyller 40 i december, men att kapa 32 sekunder är ju faktiskt inte omöjligt för sugen är jag på att uppleva NYC och maran där!! Jag har ju aldrig varit där!

Daniel sa...

Erik - Morgan - Tobias - Anonym - Jättetack för ni tog er tid och delar med er av all info. Precis vad jag behövde och nu har jag lite mer att fundera över.

Malin - Inte helt enkelt med anmälan men det tål att funderas över....springa vill jag alltid! :)

Karin - Bra tanke där med "win-win" och skulle jag bli pappa innan så känns det som dom där pengarna till anmälan kvittar och drar det ut på tiden kommer jag/vi till NY igen som lite tröst. En mara i NY piggar alltid upp :) Kram!

Staffan - Du har ju kanonläge på sub 1:23 nu när du blir 40 så självklart ska du satsa på detta. NY är verkligen värt allt och du får ett fint minne för livet. Jag har ju varit där en gång men trots det är jag så sugen på att springa där igen. Älskar den staden!!!

Ingmarie sa...

Svaren har du fått. :-) Anmälan kostar ca 1800-2000kr beroende på kursen. Jag har skjutit upp min start ett år men jag måste ändå betala en gång till. (Surt men likt för alla) Självklart ska du anmäla dig!!!!!!!!! Det är ju "bara" pengar.

mikael sa...

Precis som Karin och du är inne på ... Anmäl dig och är du pappa så är det tusen gånger mer värt än startavgiften :)

Vi har härliga dagar här i Bogota. imorgon åkervi mot solkusten för att slippa bullret, avgaserna och trafiken här.
Ingen bra miljö för små bebisar att vistas i

Daniel sa...

Ingmarie - Visst är det "bara" pengar! ;) Det jag vänder och vrider lite på är att det inte känns rätt att anmäla mig då jag helst ser att jag kommer vara hemma som nybliven pappa. Känns lite som jag målar fan på väggen men samtidigt verkar det som det kan gå att skjuta upp det till 2013 om jag inte kan starta 2012. Om jag ser det som jag anmäler mig till 2013 känns det bättre för huvudet även om det blir en massa pengar ;) Inte lätt det här! .... hehe!!!

Mikael - Visst kommer det vara tusen gånger mer värt och jag skiter blank i pengarna om jag är pappa 2012 ;)
Gott att ni slipper storstaden nu! Låter riktigt skönt med sol :) Ha det riktigt gott!!!

PZ sa...

Har väntat på detta inlägg, misstänkte att du skulle bli lite fundersam när du såg de ändrade kvalgränserna.
Jag skall springa, gör det du med!
Det är bara pengar och kanske att hela familjen kan åka över?

Ingmarie sa...

Du behöver inte bestämma dig riktigt ännu.Och anmäla dig kan du göra så fort de öppnar. det är först när du är antagen du ska betala och det är i vår någon gång. Och då kanske ni vet mer. :-)

Daniel sa...

PZ - Du känner mig väl! ;) Jättekul att du ska springa!!!
Angående att resa hela familjen så har tanken slagit mig men om jag känner mig och min fru rätt så kommer vi inte alls tänka New York nästa höst om allt går vägen. Fast resa med barn får vi ju iof lära oss direkt så kan jag skjuta upp till 2013 kanske vi är 3st som kan åka över? :)

Ingmarie - Men det där låter ju kanon! Då kan jag får lite mer tid också anmäler jag mig så fort dom öppnar :) Till våren vet vi definitivt mer om hur allt ligger till... Tack för infon och kram på dig!