18 jan. 2012

Det kom en tidning...


Igår damp det ner ett nytt nummer av ett MS-magasin som jag prenumererar på sedan några år tillbaka. Jag gillar verkligen denna tidningen för den har positiva artiklar som gör mig glad att läsa. Det handlar om allt från nya framsteg inom forskningen till inspirerande berättelser om personer som lever med ms. Jag gillar inte alltid att läsa om min sjukdom men denna tidningen ger mig en skön känsla!


Just i detta numret finns även en bilaga om ms och rörlighet där det handlar mycket om träning. När jag fick min diagnos så var det ganska svårt att hitta information om ms och träning men idag står det lite varstans om det och man vet att det är bra för oss att träna. Dom gamla rönen från långt tillbaka sa att vi med ms skulle undvika träning för att spara energin till annat. Idag ser man annorlunda på det och det finns även studier som styrker att träning är bra för oss.

Man behöver definitivt inte hålla på att springa marathon och annat utan detta var bara mitt sätt att hantera min situation. Det finns många alternativ och man ska inte vara rädd för att testa på saker, man kan bli överraskad! När jag började träna blev jag väldigt inspirerad av en kille med ms som hade problem att gå men hade ändå lärt sig att åka snowboard. När han var fastspänd på brädan med bägge benen hände det något och när han åkte utför backen beskrev han det som att hjärnan skickade sos-signaler till benen att agera. Jag tänker ofta på detta och det inspirerar mig fortfarande för det är så häftigt vad kroppen kan göra även om man inte tror det själv. Ibland ska man bara våga ta steget!

Är någon intresserad av att prenumerera på tidningen så går det att göra gratis om ni klickar på denna länken. Gamla nummer finns också att ladda ner i denna länken.

4 kommentarer:

Västgötskan sa...

Jag ryser när jag läser det här inlägget. (Positiva rysningar alltså).
Helt fantastiskt vad (extra) inspirerande såna här ord kan vara. Vi som är "friska" (Eller är vi det...?) ;-) tar nog alldeles för mycket för givet.

Grymt av killen att kunna åka snowboard. Det måste ju vara hans bästa stunder i livet, när han står på brädan. :-)

Daniel sa...

Det är häftiga saker och jag kan tänka mig att det måste kännas fint att kunna åka bräda trots allt :)
Har även läst en bok av samma kille som inspirerade mig mycket när jag blev dålig.

Anonym sa...

Tack för tipset! Skall klicka på länken och läsa. :-) Anna R

Daniel sa...

Klicka på! Finns massor av trevlig läsning där! :)