11 jan. 2012

Svaga länkar

Det är så skönt att träna nu och jag måste verkligen lägga band på mig för att inte gå ut för hårt. Idag var jag nere på gymmet där jag körde 45min styrka med mycket fokus på ryggen, speciellt ryggslutet där jag har en svag länk. När jag blir trött på långa pass är det oftast i ryggslutet som det börjar så här lägger jag mycket krut. Ett annat ställe jag också lägger krut på är mina vader som brukar ta stryk av min löpstil, låren är aldrig något problem.

När jag sprang New York Marathon så var det just vaderna som höll på att brinna upp på slutet, jag skrev detta i inlägget direkt efter loppet:

"Jag hade ett lätt lopp fram till 35km, då började mina vader krampa ordentligt"

Sedan dess har jag alltid gett mina vader mycket fokus och det har gett resultat. På gymmet har jag en bra maskin som egentligen är till för att träna framsida lår. Jag ställer mig istället bakvänd på en liten låda som blir som ett trappsteg och kör tåhävningar. Även om jag inte kör benpass för dagen så ger jag dom nästan alltid en omgång när jag är på gymmet och det brukar bli 3x12 explosiva reps med 50-60kg på axlarna, så även idag! Detta gillar mina vader starkt och jag tror även det håller mig skadefri.


Passet avslutades sedan med 45min lätt löpning på bandet och mina sulor känns riktigt heta, det där ofrivilliga uppehållet gjorde nog susen för mig! Jag har verkligen fått jobba på att hålla igen hela veckan men nu ser jag fram emot ett riktigt tufft pass med Löparprojektet på lördag. Det kommer bli årets första ordentliga genomkörare! 

6 kommentarer:

Västgötskan sa...

Låter verkligen härligt. Ofrivillig vila kan ibland vara det allra bästa, även det inte känns så just då. :-)

Det där med att träna vader skulle jag också behöver tänka på...! *hrm* :-P

Staffan sa...

Tåhävningr med 50-60kg extra??? Då skulle mina vader...gå av...eller nå't...

Daniel sa...

Västgötskan - Bara ge vaderna vad dom tål så får du fin kick i löpsteget! :)

Staffan - Jag ställer in maskinen på 50-60kg men jag vet inte vad det egentligen blir på axlarna? "Utväxlingen" på maskinen gör nog att det inte blir samma sak som med en stång på 50-60kg. Jag tar dock mer än dom flesta biffarna på gymmet när det gäller vaderna :)

Sara sa...

Härligt tt du är på benen igen. Jag tror också att du behövde den där vilan. Ska bli kul på lördag - ses!

anneliten sa...

När jag hade hälseneproblem körde jag mycket vadpress. Nu har jag återupptäckt övningen när jag börjat gymma lite. Attans vad jag har tappat styrka! Man måste verkligen köra de svaga länkarna kontinuerligt.

Daniel sa...

Sara - Det fanns nog någon mening med den där förkylningen ;) Ses snart!

Anneli - Man tappar jättefort men jag tycker man kommer tillbaka fort också :) Min naprapat har sagt åt mig att köra vaderna tungt och explosivt för dom fixar det utan problem och mår bra av det. Jag gör som han säger och har (peppar peppar) aldrig haft några problem med hälsenorna :). Lycka till med ditt gymmande!