15 mars 2012

Överlevde


Det gick bra att svälja kameran idag och man hittade också något vilket var ett skönt besked. När något är fel vill jag gärna veta så fort som möjligt så man kan gå vidare och slippa oroa sig men det låter kanske konstigt att jag tyckte det var ett skönt besked?

Det är något typ av lättare katarr jag har och inget farligt vilket var väldigt glädjande! Detta kan vara förklaringen till varför jag "läcker" och har dåliga blodvärden. Min husläkare kommer snart kontakta mig och berätta vad som ska göras.

Ingreppet gick också smidigt och bra men jag vågade inte göra det utan lugnande vilket gjorde att jag fick ligga kvar lite efteråt. Jag kvicknade dock till ganska fort och fick det lite långtråkigt i sängen så jag passade på att göra en av övningarna jag fick av min naprapat i måndags. Man drar upp benet på ett visst vis och vickar med foten så att nerven blir stimulerad och kan jobba på rätt sätt. Gubben i sängen bredvid tyckte nog jag var lite konstig när jag låg där men det struntade jag i.

Anledningen till katarren tror jag kan vara stress från senaste åren då det varit mycket press med både sjukdom, IVF-försök och adoptionsutredning. Det sägs att stress och ms inte är någon bra kombination men det är inte alltid så lätt att undvika detta av många anledningar. Jag vet dock om problemet och jobbar på det så gott det går. Löpningen och träningen har verkligen varit en skön ventil!

Jag är tacksam att min ms inte tagit chansen att hoppa fram ur sin låda nu när den haft möjlighet till det. Det känns också som allt börjar falla på plats nu och jag hoppas denna pressen snart ska avta med ett glädjande besked från vår adoptionsorganisation....

3 kommentarer:

Johan sa...

Alltid skönare att veta. :)

Staffan sa...

Hej Daniel, hann inte kommentera igår, var det en "vanlig" gastroskopi" du gjorde? Det är ju jag Kingen av :) En "katarr" låter väldigt luddig och ska inte läcka, då är det ett blödande magsår. En katarr är en irritation i magslemhinnan p g a syraproduktion med eller utan sura uppstötningar i magstrupen. Läcker du gör du sannolikt det från ett kärl längre ner i tunn-eller tjocktarm och vid en vanlig gastroskopi går man bara en bit ner i tunntarmen.

Det känns inte som du är helt klar och färdigutredd tyvärr men å andra sidan har man inte kommit närmare sanningen än att jag också "läcker" trots att man utrett mig i över 15 år...

Daniel sa...

Johan - Så sant!

Kingen! - Det var vanlig gastroskopi för magsäck och tolvfingertarm sa dom. Enligt läkaren var det något med magmunnen som inte höll tätt och han trodde det kunde vara anledningen.
Det är också möjligt att det är normalt för mig att ha låga värden och det kan också vara min broms som ställer till det.
Är inte färdigutredd men det är ett steg på vägen iaf så får vi se vad som händer nu...