18 dec. 2009

18/12 Ett paket


Det kom ett paket med posten idag och i det låg ett par neutrala Newton-trainers. Dom är fräsigt röda/silvriga och dom passar perfekt. Kunde inte kommit lägligare nu när jag har sprungit in mina racers som jag tänker spara till speciella tillfällen.


Det är egentligen inte så stor skillnad på dessa mot racer-varianten. Framfoten är i stort sett identisk medan bakfoten är lite mer förstärkt. Hälen är också tåligare då man klätt in den med ett svart gummi. Vikten är fortfarande låg och det skiljer bara ca 28 gram. Tanken med trainerskon är att den just ska vara för träning då den är lite tåligare. Kanske är också känsla i dom olika med det återstår och se när jag fått testa dom.

Med risk för att jag snart låter som en Newtonförsäljare måste jag bara säga att jag älskar dom här skorna. Dom är så välbyggda och det lyser kvalitet om dom. På mina gamla Puma Velosis finns en massa "lull lull" som AirMesh, EverRide, EverTrack, Id CELL, ArchTec och duo CELL. Har inte en aning vad allt det här är och vad det ska vara bra för? Newtonskorna är bara en sko helt enkelt, som att dra på en skön strumpa med dämpning i framfoten.

Här är några matnyttiga filmer om det här med isättningar enligt Newton och nej jag är ingen försäljare ;). Det finns också ett intressant inlägg på Newtons blogg om någon är intresserad.
Nu längtar jag efter att få testa mina nya skor, hoppas helgens väder tillåter det!!




5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Har de mer dämpning i framfoten mot andra "vanliga" löpardojjor?

messan sa...

Kul att du blev så glad ! Ikväll blev det en super yoga pass...så härligt. Ibörjan är kroppen som en träplanka och i slutet....vig som en fura:).
Sovgott och kram

Daniel sa...

Ingmarie - Det vågar jag nog påstå att dom har. Enligt Newton ska dom här klackarna minska kraften av isättningen med 40%, nu vet jag inte hur mycket en vanlig sko dämpar dock?

Dom känns mjuka men samtidigt "svarar" som väldigt bra i frånskjutet så dom är definitivt inte "svampiga". Jag kan väl säga som så att dom är väldigt annorlunda. Du måste nog testa för att förstå ;)
New York resa kanske??

Messan - Ahhh Yoga!! Det har jag faktiskt aldrig testat. Tror det hade gjort mig gott för jag är ganska ovig ;)
Ha en fortsatt bra helg!
Kram

Ingmarie sa...

Jag vet vad jag ska önska i julklapp.... ;-)

Daniel sa...

Då får vi hoppas tomten kommer!! ;)