2 feb. 2011

Bra värden och påminnelse


Ni minns kanske att jag hade problem med trötthet och en kropp som svarade dåligt i höstas, trodde det var järnbrist men det visade sig vara folatbrist. Jag har nu tagit folsyra sedan oktober och när jag kollade mina värden för någon vecka sedan låg dom där dom skulle igen. Det märks också tydligt i kroppen för jag är betydligt piggare nu och det känns inte som jag har "punktering" när jag springer längre, jag får verkligen ut all kraft och musklerna svarar fint.

Jag vet fortfarande inte varför jag har problem med upptaget av folsyra dock, har blivit utredd för glutenintollerans men det var inte där skon klämde. Kommer nu ta folsyra någon månad till och sedan sluta men vi kommer fortsätta hålla koll på mina värden. Jag hade gärna velat få reda på orsaken för det känns som att jag råkar ut för fler och fler saker på löpande band här. Har redan en dålig sköldkörtel som jag medicinerar för, plus det här med upptaget av folsyra och detta med astma-symptomen som är det senaste tillskottet av åkommor, sedan är det ju det här med ms och bromsmedicinerna också förstås som gör allt så mycket mer komplicerat. Fortsätter det i den här takten så vet jag inte riktigt var det ska sluta men det är inget som bekymrar mig i dagsläget, jag mår som en kung och är piggare än någonsin och det räcker långt!

Träning idag blev 10km medelhårt på löpbandet, ett ganska osexigt pass som det inte finns mycket roligt att säga om. Körde på 14km/h med 1% lutning och avverkade milen på 42:50 helt enligt mitt program och kroppen svarade fint hela vägen. Mina baksidor är tillbaka igen efter förra veckans mangling så nu dra jag på här igen!

Vill också passa på att påminna om löpningens dag på lördag, kl 10:00 på cykelbanan vid Kallis är det som gäller och mer info hittar ni här. Bor ni i Stockholm så har Ingmarie också lite saker på gång och bor ni kring Halmstad så titta in hos Therese för att se vad som händer där, känner någon till fler ställen så säg till så kan jag uppdatera här och pusha för det. Hoppas vi ses på lördag!

4 kommentarer:

messan sa...

Stort tack Daniel för dina tips...de får mig att tänka till. Jag gör det mesta man kan i just vitamin och kost tänkandet. Jag väntar på min MR och det är då mitt avgörande kommer...kanske bäst att börja med bromsar men jag tål ju inte dom. Knasigt...

Tysabri får det nog bli.
Jag hoppas du mår bra och det låter inte bra med astmasymtom för dig som tränar så mycket. Du får vara rädd om dig!
Kram messan

Daniel sa...

Nej, astma hade varit ännu en käpp i hjulet men jag har en förmåga att trampa hårt och knäcka dom där käpparna ;)

Jobbigt med bromsarna! Funderar ofta själv på det där och Tysabri är ju bra men läskig den också. Funkar dock kanon för många och kommer säkert göra det för dig med. Hoppas du och din läkare hittar en bra lösning och att din MR går bra! Undrar när jag ska in på besiktning egentligen, har inte varit på MR sedan jag blev dålig, hade varit intressant att se vad som händer där inne. ;)

Kram och lycka till!!!

John sa...

Gott att tröttheten försvunnit och att du känner dig pigg. Måste kännas bra nu när man kan springa ute och slippa riskera att bryta benen på isiga gångbanor. Kört hårt nu!

Daniel sa...

Det är riktigt gott nu! Barmark så gott som överallt och +5 så jag kör hårt! :)